Josh Walet

100-jarige Adventskerk schrijft kerkgeBOUWwedstrijd uit

Dit jaar bestaat de Adventskerk 100 jaar. Gedurende het hele jaar worden allerlei feestelijkheden en activiteiten georganiseerd om de jarige kerk in het stralend middelpunt te zetten. Deze zomer staat in het teken van een expositie in de kerk, waar miniatuur bouwwerken tentoon worden gesteld.

Op maar liefst vier zaterdagen in mei en juni staan de deuren van de Adventskerk wagenwijd open. Op deze dagen organiseert de Adventskerk onder meer een tentoonstelling die het verhaal van 100 jaar kerk aan bezoekers vertelt. De expositie wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen, een virtuele torenklim, een spannende escape room én een kerkgeBOUWwedstrijd.

Via de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk kan iedereen zich opgeven om mee te doen met deze bouwwedstrijd. De opdracht voor deze wedstrijd is eenvoudig: bouw de 100-jarige Adventskerk na. Dit mag met allerlei materialen zoals lucifers, ijsstokjes, LEGO-stenen, karton, klei, hout, etc. “Hoe leuk zou het zijn als we straks wel 100 kleine miniatuurkerken kunnen plaatsen tijdens de expositiedagen”, vertellen Sita Tjepkema en Mirelle Jacobs namens de organisatie. “De kerk gezien door de ogen van Alphenaren.”

Juryprijs en publieksprijs

Al meerdere scholen hebben zich opgegeven om aan deze unieke bouwwedstrijd mee te doen. “De bouwwerken kunnen uitsluitend op zaterdag 7 mei worden ingeleverd in de kerk tussen 11:00 en 15:00 uur. Een externe jury, onder andere bestaande uit de wethouder van cultuur, zal de bouwwerken op zaterdag 11 juni beoordelen. De beste drie bouwwerken maken kans op een leuke prijs. Naast deze juryprijs, is er ook een publieksprijs. “Bezoekers van de expositie kunnen met een stemkaart een stem uitbrengen op de beste inzending”, zegt Sita Tjepkema. De winnaar van de publieksprijs wordt op 25 juni bekendgemaakt.   

Mirelle Jacobs vult aan: “Omdat alle bouwwerken tijdens de expositie dagen in de kerk staan, maakt iedereen die deelneemt kans op het winnen van de publieksprijs. Alle bezoekers, en zeker ook familie en vrienden, kunnen tijdens hun bezoek aan de kerk op hun favoriete bouwwerk stemmen. Meer stemmen, betekent meer kans.”

De tentoonstelling in de Adventskerk is open op zaterdag 14 mei, 28 mei en 11 juni. Op 25 juni is er een escape room in de kerk. Openingstijden van 11:00 tot 16:00 uur. Toegang is gratis. Geschikt voor alle leeftijden.

Voor meer informatie over de KerkgeBOUWwedstrijd of inschrijving, verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.

kerkgebouw.jpg

Foto: Adventskerk (Dick van Smirren)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!