Alphens.nl EV

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de polder Gnephoek. Op 11 juni wordt tijdens de online finale het winnende team bekendgemaakt.

De deelnemende scholen zijn: het Groene Hart Lyceum en het Ashram College. De leerlingen houden in hun ontwerp rekening met een het vergroten van de biodiversiteit en de gevolgen van een veranderend klimaat. Ook ontwerpen ze nieuwe vormen van energievoorziening en wonen. Daarnaast hebben de leerlingen oog voor een duurzame voedselvoorziening en duurzame mobiliteit.  

De teams strijden met elkaar om de winst. Tijdens een voorselectie op de scholen zijn de beste ontwerpen uitgekozen om mee te doen aan de grote finale. Deze vindt op 11 juni online plaats. De ontwerpen worden daar gepresenteerd aan een jury van experts via een lobbyronde en pitches. De jury bepaalt vervolgens welk groepje er met de hoofdprijs van door gaat.

De wedstrijd “Duurzame Wijk’ wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Alphen aan den Rijn door de Omgevingsdienst Midden-Holland in opdracht van de gemeente. Samen met Stichting Duurzame Stad is de wedstijd al vaker georganiseerd in Gouda. De wedstrijd is in het leven geroepen om creatieve input op te halen voor de duurzame ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.