1100 leerlingen basisonderwijs naar filmfestival kort korter kortst

In samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR) biedt het Cultuurpalet een filmprogramma met (inter)nationale kwaliteitscinema aan voor groep 7. Cultuurpalet en IFFR verwelkomen 1100 leerlingen van groep 7 met korte films die speciaal voor hen geselecteerd zijn.

Kort Korter Kortst
In het begin, toen de film net was uitgevonden, bestonden er alleen maar korte films. De eerste films, meer dan een eeuw geleden, duurden niet langer dan een minuut. Door technische ontwikkelingen konden films steeds langer worden. Maar ook vandaag de dag is de korte film nog steeds springlevend. Film is hét medium bij uitstek om de wereld te ontdekken. In dit programma worden de leerlingen gestimuleerd na te denken over thema's die in de films aan het licht komen. De leerlingen bekijken films van over de hele wereld. Het programma wordt aan elkaar gepraat door een presentator en achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen aan één maker; René van Zundert (documentaire 180cc).

De voorstellingen in bioscoop Castellum worden tegelijkertijd in 2 zalen gedraaid. In de foyer is zichtbaar dat je naar een IFFR voorstelling gaat. Het programma laat zien hoe divers film is: van animatie en fictie tot documentaire. Zo maken de leerlingen kennis met bijzondere verhalen van over de hele wereld. De leerlingen kunnen ook een bijzondere selfie maken. Zo ervaren de leerlingen op bescheiden wijze het beroemde festivalsfeertje.

Cultuurpalet
Het Cultuurpalet zorgt al meer dan 12 jaar voor het aanbod van kunst- en cultuureducatie voor het basisonderwijs in Alphen aan den rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen. Dit doen zij voor 36 scholen, met in totaal rond de 7000 leerlingen. Cultuurpalet is altijd op zoek naar interessante partners om de leerlingen iets bijzonders te laten beleven. Met International Film Festival Rotterdam is Cultuurpalet blij als partner filmeducatie.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 09:10

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Advertorial Horeca gisteren 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek gisteren 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige gisteren 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige gisteren 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom.