1100 leerlingen basisonderwijs naar filmfestival kort korter kortst

In samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR) biedt het Cultuurpalet een filmprogramma met (inter)nationale kwaliteitscinema aan voor groep 7. Cultuurpalet en IFFR verwelkomen 1100 leerlingen van groep 7 met korte films die speciaal voor hen geselecteerd zijn.

Kort Korter Kortst
In het begin, toen de film net was uitgevonden, bestonden er alleen maar korte films. De eerste films, meer dan een eeuw geleden, duurden niet langer dan een minuut. Door technische ontwikkelingen konden films steeds langer worden. Maar ook vandaag de dag is de korte film nog steeds springlevend. Film is hét medium bij uitstek om de wereld te ontdekken. In dit programma worden de leerlingen gestimuleerd na te denken over thema's die in de films aan het licht komen. De leerlingen bekijken films van over de hele wereld. Het programma wordt aan elkaar gepraat door een presentator en achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen aan één maker; René van Zundert (documentaire 180cc).

De voorstellingen in bioscoop Castellum worden tegelijkertijd in 2 zalen gedraaid. In de foyer is zichtbaar dat je naar een IFFR voorstelling gaat. Het programma laat zien hoe divers film is: van animatie en fictie tot documentaire. Zo maken de leerlingen kennis met bijzondere verhalen van over de hele wereld. De leerlingen kunnen ook een bijzondere selfie maken. Zo ervaren de leerlingen op bescheiden wijze het beroemde festivalsfeertje.

Cultuurpalet
Het Cultuurpalet zorgt al meer dan 12 jaar voor het aanbod van kunst- en cultuureducatie voor het basisonderwijs in Alphen aan den rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen. Dit doen zij voor 36 scholen, met in totaal rond de 7000 leerlingen. Cultuurpalet is altijd op zoek naar interessante partners om de leerlingen iets bijzonders te laten beleven. Met International Film Festival Rotterdam is Cultuurpalet blij als partner filmeducatie.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.