12 Alphense mannen bouwen in Cambodja voor goed doel

Een groep van 12 mannen uit Alphen aan den Rijn en omgeving steekt momenteel de handen uit de mouwen in Cambodja. Zij zetten zich met elkaar in om een familie van een fatsoenlijk huis te voorzien.

Het project
Van vrijdag 1 november tot en met zondag 10 november bevinden 12 mannen uit Alphen en omgeving zich in Cambodja. Met hulp van de organisatie Habitat Nederland bouwen zij in deze dagen een huis voor een gezin die dringend behoefte heeft aan een fatsoenlijk huis. De mannen werken onder de naam acta non verba, geen woorden maar daden.

Het initiatief voor het project kwam van Roland Vandeveen. Hij heeft andere mannen benadert om zich samen in te zetten voor een familie in Cambodja. De groep mannen bestaat uit initiatiefnemer Roland Vandeveen, Cees Bek, Wilfred Boerefijn, Lex Visser, Gerrit Hersevoort, Merno Lek, Dick Mazher, Frank Vermeer, Andre Vonk, Frank de Rivecourt, Robert Jan Hoogendoorn en Ruud Vanderwerf.

Dankbaarheid
Het gezin dat door de groep mannen word geholpen bestaat uit Tum, haar man Ra, de moeder van Ra en 3 kinderen, waarvan 1 kind gehandicapt is. Met het geldbedrag dat de groep mannen heeft opgehaald, wordt een huis gebouwd voor het gezin. Het huis waar ze tot voor kort in sliepen was oud en vervallen en nodig toe aan vervanging. Ook al het gereedschap en de materialen die voor de bouw nodig zijn worden van het ingezamelde bedrag betaald.

“Al het geld wordt gebruikt om het leven van die familie beter te maken”, vertelt Claudia Wolswijk, van wie haar man ook mee is naar Cambodja. “Wat heel mooi is aan deze groep mannen is dat ze in eerste instantie onbekenden van elkaar waren, maar dat ze toch samen dit avontuur aan durven te gaan. Het is mooi om te zien hoeveel emotie het bij de mannen teweeg brengt. Ze spannen zich samen in voor iets moois en dat de familie hen daar zo dankbaar voor is, dat is natuurlijk prachtig. Ze stappen voor dit project echt uit hun comfortzone. En het bevalt ze zo erg dat ze in de toekomst vaker met elkaar zo’n project aan willen gaan. Dat maakt mij wel heel erg trots.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige vandaag 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen vandaag 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.

Calamiteiten vandaag 15:39

Meerdere inbraken in Kerk en Zanen

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 juni zijn er meerdere inbraken geweest in Kerk en Zanen. Het betreft inbraken bij woningen in de Vuurlaan en de Braziliëstraat.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:41

'Architectonische kijkdoos' in de Raadhuisstraat

Tijdens de coronacrisis werken veel mensen thuis. Om het kantoor er toch wat leuker uit te laten zien in deze tijden, heeft B3D Architectuur iets creatiefs bedacht. In de Raadhuisstraat in Alphen hebben zij namelijk architecten van karton op hun stoelen geplaatst, zodat ze toch nog een beetje aanwezig zijn op kantoor.