12 Alphense mannen bouwen in Cambodja voor goed doel

Een groep van 12 mannen uit Alphen aan den Rijn en omgeving steekt momenteel de handen uit de mouwen in Cambodja. Zij zetten zich met elkaar in om een familie van een fatsoenlijk huis te voorzien.

Het project
Van vrijdag 1 november tot en met zondag 10 november bevinden 12 mannen uit Alphen en omgeving zich in Cambodja. Met hulp van de organisatie Habitat Nederland bouwen zij in deze dagen een huis voor een gezin die dringend behoefte heeft aan een fatsoenlijk huis. De mannen werken onder de naam acta non verba, geen woorden maar daden.

Het initiatief voor het project kwam van Roland Vandeveen. Hij heeft andere mannen benadert om zich samen in te zetten voor een familie in Cambodja. De groep mannen bestaat uit initiatiefnemer Roland Vandeveen, Cees Bek, Wilfred Boerefijn, Lex Visser, Gerrit Hersevoort, Merno Lek, Dick Mazher, Frank Vermeer, Andre Vonk, Frank de Rivecourt, Robert Jan Hoogendoorn en Ruud Vanderwerf.

Dankbaarheid
Het gezin dat door de groep mannen word geholpen bestaat uit Tum, haar man Ra, de moeder van Ra en 3 kinderen, waarvan 1 kind gehandicapt is. Met het geldbedrag dat de groep mannen heeft opgehaald, wordt een huis gebouwd voor het gezin. Het huis waar ze tot voor kort in sliepen was oud en vervallen en nodig toe aan vervanging. Ook al het gereedschap en de materialen die voor de bouw nodig zijn worden van het ingezamelde bedrag betaald.

“Al het geld wordt gebruikt om het leven van die familie beter te maken”, vertelt Claudia Wolswijk, van wie haar man ook mee is naar Cambodja. “Wat heel mooi is aan deze groep mannen is dat ze in eerste instantie onbekenden van elkaar waren, maar dat ze toch samen dit avontuur aan durven te gaan. Het is mooi om te zien hoeveel emotie het bij de mannen teweeg brengt. Ze spannen zich samen in voor iets moois en dat de familie hen daar zo dankbaar voor is, dat is natuurlijk prachtig. Ze stappen voor dit project echt uit hun comfortzone. En het bevalt ze zo erg dat ze in de toekomst vaker met elkaar zo’n project aan willen gaan. Dat maakt mij wel heel erg trots.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.