12 Alphense mannen bouwen in Cambodja voor goed doel

Een groep van 12 mannen uit Alphen aan den Rijn en omgeving steekt momenteel de handen uit de mouwen in Cambodja. Zij zetten zich met elkaar in om een familie van een fatsoenlijk huis te voorzien.

Het project
Van vrijdag 1 november tot en met zondag 10 november bevinden 12 mannen uit Alphen en omgeving zich in Cambodja. Met hulp van de organisatie Habitat Nederland bouwen zij in deze dagen een huis voor een gezin die dringend behoefte heeft aan een fatsoenlijk huis. De mannen werken onder de naam acta non verba, geen woorden maar daden.

Het initiatief voor het project kwam van Roland Vandeveen. Hij heeft andere mannen benadert om zich samen in te zetten voor een familie in Cambodja. De groep mannen bestaat uit initiatiefnemer Roland Vandeveen, Cees Bek, Wilfred Boerefijn, Lex Visser, Gerrit Hersevoort, Merno Lek, Dick Mazher, Frank Vermeer, Andre Vonk, Frank de Rivecourt, Robert Jan Hoogendoorn en Ruud Vanderwerf.

Dankbaarheid
Het gezin dat door de groep mannen word geholpen bestaat uit Tum, haar man Ra, de moeder van Ra en 3 kinderen, waarvan 1 kind gehandicapt is. Met het geldbedrag dat de groep mannen heeft opgehaald, wordt een huis gebouwd voor het gezin. Het huis waar ze tot voor kort in sliepen was oud en vervallen en nodig toe aan vervanging. Ook al het gereedschap en de materialen die voor de bouw nodig zijn worden van het ingezamelde bedrag betaald.

“Al het geld wordt gebruikt om het leven van die familie beter te maken”, vertelt Claudia Wolswijk, van wie haar man ook mee is naar Cambodja. “Wat heel mooi is aan deze groep mannen is dat ze in eerste instantie onbekenden van elkaar waren, maar dat ze toch samen dit avontuur aan durven te gaan. Het is mooi om te zien hoeveel emotie het bij de mannen teweeg brengt. Ze spannen zich samen in voor iets moois en dat de familie hen daar zo dankbaar voor is, dat is natuurlijk prachtig. Ze stappen voor dit project echt uit hun comfortzone. En het bevalt ze zo erg dat ze in de toekomst vaker met elkaar zo’n project aan willen gaan. Dat maakt mij wel heel erg trots.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:53

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Horeca vandaag 10:16

Sinterklaas intocht actie

Om te vieren dat Sinterklaas dit weekend aankomt in Alphen, heeft Soos aan den Rijn speciale Sinterklaas acties op zaterdag 16 november.

Gemeente vandaag 09:51

Niet meer appen met gemeente

Vanaf vrijdag 22 november is het helaas niet meer mogelijk om een WhatsAppje te sturen naar Gemeente Alphen aan den Rijn.

Verkeer en vervoer vandaag 08:56

Hefbrug Boskoop op zijn vroegst pas 24 of 25 november open

De hefbrug in Boskoop blijft langer gestremd voor autoverkeer en scheepvaart. De provincie Zuid-Holland heeft laten weten dat de hefbrug op zijn vroegst pas op zondag 24 of maandag 25 november open gaat.

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.