Pixabay

13 maanden cel geëist voor uit de hand gelopen verkeersruzie

De Haagse rechtbank heeft 13 maanden cel geëist voor een nachtelijke verkeersruzie in Alphen die uitliep op een straatroof van Airpods. De 20-jarige verdachte zei tijdens de zitting dat hij in een ‘grijze periode’ verkeerde.

Op dinsdag 6 augustus was de Alphense verdachte onderweg naar huis nadat hij bij een feestje was geweest. Het gedrag van 2 jongens op een andere scooter irriteerde hem, waarop hij hen klem reed in een parkje. Hierop eiste de verdachte de Airpods die de jongens bij zich hadden. Toen de Alphenaar een leeg doosje kreeg, haalde hij een mes tevoorschijn en wees hij hiermee naar de buik van het slachtoffer. Toen bemachtigde hij wel de Airpods. Het mobieltje en de portemonnee die hij daarna eiste kreeg hij niet.

Rechtszaak
Een paar weken nadat het incident plaatsvond werd de verdachte aangehouden. De 20-jarige Alphenaar zit nu ruim 3 maanden vast. De verdachte heeft de roof bekend. Tijdens de rechtszaak liet hij weten dat het door de drank en drugs zou komen die hij in die periode veel gebruikte, meldt het Leidsch Dagblad. Het Openbaar Ministerie (OM) liet tijdens de zitting blijken het kwalijk te vinden dat de verdachte zijn drank- en drugsgebruik als excuus gebruikt voor zijn gedrag.

De 20-jarige verdachte is een bekende bij Justitie. Hij is al 4 keer eerder veroordeeld voor diefstal en geweld. Het OM heeft, mede om deze reden, 13 maanden cel geëist, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Ook zou hij 750 smartengeld moeten betalen en behandeld moeten worden voor zijn agressieve gedrag. De advocaat van de verdachte eist een aanzienlijk lagere straf omdat zijn cliënt snel aan de slag wil gaan bij een hovenier.

De uitspraak is op dinsdag 17 december.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:51

Don maakt sinds een jaar de lekkerste koffie op locatie

Dat koffie tegenwoordig meer is dan slechts een ‘bakkie pleur’ is iets dat Don, barista en eigenaar van Donnie’s Koffie, maar al te goed weet. In zijn nostalgische Piaggio Ape 50 racet hij sinds een jaar van locatie naar locatie om mensen te verblijden met de heerlijkste espresso’s, cappuccino’s, lattes en andere koffie creaties.

Onderwijs vandaag 14:18

Leerlingen van 3 VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Overige vandaag 13:23

Schot in het water voor ijsvorming

De gemeente Alphen aan den Rijn plaatst op donderdag 12 december een schot in het water bij het bruggetje in de Hooftstraat in Alphen. Hierdoor kan er deze winter mogelijk geschaatst worden.

Overige vandaag 12:01

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn

De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Advertorial Winkels vandaag 11:13

De beste sportschoenen voor jouw voeten

Twijfel jij welke sportschoenen het beste aan jouw voeten passen? Breng dan eens een bezoek aan Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Dan loop je gegarandeerd met het juiste paar schoenen naar buiten!