Pixabay

13 maanden cel geëist voor uit de hand gelopen verkeersruzie

De Haagse rechtbank heeft 13 maanden cel geëist voor een nachtelijke verkeersruzie in Alphen die uitliep op een straatroof van Airpods. De 20-jarige verdachte zei tijdens de zitting dat hij in een ‘grijze periode’ verkeerde.

Op dinsdag 6 augustus was de Alphense verdachte onderweg naar huis nadat hij bij een feestje was geweest. Het gedrag van 2 jongens op een andere scooter irriteerde hem, waarop hij hen klem reed in een parkje. Hierop eiste de verdachte de Airpods die de jongens bij zich hadden. Toen de Alphenaar een leeg doosje kreeg, haalde hij een mes tevoorschijn en wees hij hiermee naar de buik van het slachtoffer. Toen bemachtigde hij wel de Airpods. Het mobieltje en de portemonnee die hij daarna eiste kreeg hij niet.

Rechtszaak
Een paar weken nadat het incident plaatsvond werd de verdachte aangehouden. De 20-jarige Alphenaar zit nu ruim 3 maanden vast. De verdachte heeft de roof bekend. Tijdens de rechtszaak liet hij weten dat het door de drank en drugs zou komen die hij in die periode veel gebruikte, meldt het Leidsch Dagblad. Het Openbaar Ministerie (OM) liet tijdens de zitting blijken het kwalijk te vinden dat de verdachte zijn drank- en drugsgebruik als excuus gebruikt voor zijn gedrag.

De 20-jarige verdachte is een bekende bij Justitie. Hij is al 4 keer eerder veroordeeld voor diefstal en geweld. Het OM heeft, mede om deze reden, 13 maanden cel geëist, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Ook zou hij 750 smartengeld moeten betalen en behandeld moeten worden voor zijn agressieve gedrag. De advocaat van de verdachte eist een aanzienlijk lagere straf omdat zijn cliënt snel aan de slag wil gaan bij een hovenier.

De uitspraak is op dinsdag 17 december.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 11:29

Win twee kaartjes voor de drive-in bioscoop langs de A4

Normaal gesproken is het terrein langs de A4 een parkeerfaciliteit voor Schiphol, maar sinds 24 juli bevindt zich daar een heuse drive-in bioscoop. Op een groot scherm geniet je van verschillende films. Een unieke belevenis, waar wij twee kaartjes voor mogen weggeven!

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:51

Harsen? Dat kan voordelig met de Harsstrippenkaart van The Center of Beauty

Veel mensen besluiten in de zomervakantie of vlak voordat zij op vakantie gaan, om te gaan harsen. Dit met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn. Maar, zo waarschuwt The Center of Beauty, dit is niet het geval. Waarom? Dat leggen ze uit.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.