Economie

1.480 meningen over beschermwaardige bomen

De afgelopen weken heeft de gemeente een enquête gehouden over beschermwaardige bomen in Alphen aan den Rijn. Wethouder Gert-Jan Schotanus is tevreden over de in totaal 1.480 reacties die werden achtergelaten.

Middels de vacature konden Alphenaren hun mening geven over de omgang met beschermwaardige bomen. Het resultaat van de enquête wordt gebruikt om het nieuwe beschermwaardige bomenbeleid op te stellen.

"Het bomenbeleid is in januari 2018 opgesteld met inwoners en vastgesteld door de gemeenteraad. We willen graag keuzes en heldere afspraken maken over de omgang met beschermwaardige bomen tot 2030. Daarom hebben we een enquête opgesteld om de meningen van Alphenaren te verzamelen", aldus Schotanus. "Met de paraplu's in de boom tegenover het gemeentehuis hebben we hier op een ludieke manier aandacht voor kunnen vragen."

In totaal hebben Alphenaren zo'n 1.250 bomen aangemerkt als 'beschermwaardig'. Het betreft zowel bomen die gemeentelijk eigendom zijn, als bomen op grond van particulieren. De gemeente gaat onderzoeken welke bomen daadwerkelijk deze status krijgen toegewezen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.