Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat 1,5% van de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn miljonair is. Omliggende buurgemeenten van Alphen scoren hoger.

 

 

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar het aantal miljonairs in Nederland. Hieruit blijkt dat er in een jaar tijd meer miljonairs bij zijn gekomen. In het onderzoek zijn niet de waarde van de eigen woning en de eventueel daarbij behorende hypotheek meegeteld. Als het CBS dit wel zou doen, dan zou dit percentage nog veel hoger liggen volgens Quote. 

1,5% komt in Alphen neer op 700 huishoudens. In de buurgemeenten zijn er meer miljonairshuishoudens. Bodegraven spant net als voorgaande jaren de kroon met 3,5%, daarna volgt Kaag en Braassem met 3% en Nieuwkoop met 2,9%. In Leiderdorp (1,4%) en Leiden (0,9%) zijn er in verhouding minder miljonairs dan in Alphen.

Geld maakt gelukkiger
Ze zeggen altijd 'geld maakt niet gelukkig' maar uit onderzoek van het CBS blijkt dat miljonairs hun geluk een 8,1 geven terwijl de niet-miljonairs hun geluk een 7,7 geven. Ook hebben miljonairs vaker een gezondere levensstijl dan niet-miljonairs. Ze roken minder en hebben minder vaak last van ernstig overgewicht.