Pixabay

1,5% inwoners gemeente Alphen is miljonair

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat 1,5% van de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn miljonair is. Omliggende buurgemeenten van Alphen scoren hoger.    

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar het aantal miljonairs in Nederland. Hieruit blijkt dat er in een jaar tijd meer miljonairs bij zijn gekomen. In het onderzoek zijn niet de waarde van de eigen woning en de eventueel daarbij behorende hypotheek meegeteld. Als het CBS dit wel zou doen, dan zou dit percentage nog veel hoger liggen volgens Quote. 

1,5% komt in Alphen neer op 700 huishoudens. In de buurgemeenten zijn er meer miljonairshuishoudens. Bodegraven spant net als voorgaande jaren de kroon met 3,5%, daarna volgt Kaag en Braassem met 3% en Nieuwkoop met 2,9%. In Leiderdorp (1,4%) en Leiden (0,9%) zijn er in verhouding minder miljonairs dan in Alphen.

Geld maakt gelukkiger
Ze zeggen altijd 'geld maakt niet gelukkig' maar uit onderzoek van het CBS blijkt dat miljonairs hun geluk een 8,1 geven terwijl de niet-miljonairs hun geluk een 7,7 geven. Ook hebben miljonairs vaker een gezondere levensstijl dan niet-miljonairs. Ze roken minder en hebben minder vaak last van ernstig overgewicht.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.