Calamiteiten

15-jarige Alphenaren verdacht van berovingen met taser

De politie heeft drie verdachten van 15 jaar oud uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De recherche denkt met de aanhoudingen enkele gewelddadige berovingen waarbij een stroomstootwapen werd gebruikt, te hebben opgelost. De berovingen vonden plaats in Alphen, in november 2018.

De politie kwam de verdachten op een bijzondere manier op het spoor. Op zaterdag 24 november deed een pizzakoerier aangifte van beroving waarbij er pizza's en geld werden weggenomen. Deze pizzakoerier vertelde dat hij was beroofd onder bedreiging van een taser. Al snel bleek, dat deze beroving in scene was gezet. Afgelopen week werden drie 15-jarige verdachten, waaronder de pizzakoerier, aangehouden.

Twee van de drie verdachten hebben bekennende verklaringen afgelegd. Maandag 14 januari zijn de drie verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris. Een verdachte die niets wilde verklaren aan de recherche is voor veertien dagen in bewaring gesteld. De twee andere verdachten zijn heengezonden in afwachting van de zitting.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.