Archieffoto Josh Walet

1,5 meter afstand houden is weer verplicht vanaf woensdag 24 november

Het was al een dringend advies, maar vanaf 24 november is het weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Dit betekent dat agenten en handhavers hier ook weer op kunnen handhaven.

Het demissionaire kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. “Daarbij is het essentieel dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Eén van de belangrijkste basisregels is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar.”

Het dringend advies om 1,5 meter afstand te houden wordt vanaf 24 november weer omgezet in een verplichting. Ondernemers en beheerders van publieke ruimten dienen er zelf voor te zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar.

Iedereen van 18 jaar en ouder moet verplicht 1,5 meter afstand tot iemand anders houden, behalve als zij op één adres wonen. Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is. Of in situaties waarin afstand houden niet goed kan. Soms is het dragen van een mondkapje verplicht of gelden andere aanvullende maatregelen. 

Een boete bedraagt € 95.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.