Politiek

1,5 miljoen euro extra naar MFA in Zwammerdam

De multifunctionele accommodatie in Zwammerdam gaat 1,5 miljoen euro meer kosten dan in 2016 werd begroot. Wethouder Kees van Velzen legt een voorstel aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voor om het geld te betalen uit de reserve onderwijs en de reserve overige.

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan het dorpshuis, de dorpsschool, de kinderopvang en de brandweerkazerne van Zwammerdam. De nieuwbouw sluit aan op de bestaande kantine van de voetbalvereniging aan de Spoorlaan. Het is de bedoeling dat na de zomer wordt aanbesteed en dat het multifunctionele gebouw eind 2021 in gebruik kan worden genomen.

Door de verhuizing van de school ontstaat in de dorpskern een inbreilocatie voor woningen. Daarnaast heeft de voetbalvereniging ruimte over, zij wil een van de velden afstoten. Ook hierop is woningbouw mogelijk. Tot slot is de gemeente Alphen aan den Rijn in gesprek met Ipse de Bruggen over de leegstaande dienstwoningen aan de Spoorlaan. Door woningbouw op het voetbalveld en aan de Spoorlaan staat het nieuwe multifunctionele dorpshuis straks in een wijkje.

Wethouder Kees van Velzen legt uit dat dit project veel duurder uitvalt dan begroot, maar dat het nog altijd aanzienlijk goedkoper is dan nieuwbouw voor de afzonderlijke gebruikers. "Als alles apart wordt gebouwd, kost dat ongeveer 1 miljoen euro meer dan nu."
De meerkosten zijn de sterk gestegen bouwkosten. Voor het duurzaam maken van het pand is al eerder een extra bijdrage van de gemeenteraad gevraagd. In totaal kost het project 6,1 miljoen euro.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn
Advertorial Horeca vandaag 11:14

WijnSpijs Wandeling Alphen aan den Rijn

Na een succesvolle en compleet uitverkochte eerste editie van de WijnSpijs Wandeling in Alphen aan den Rijn kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven! Op 22 september is het dan eindelijk zover, de tweede editie! En ook deze keer wandel je langs 6 restaurants, die allemaal ‘hun’ WijnSpijs combinatie serveren.  

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.