1,5 miljoen euro extra naar MFA in Zwammerdam

De multifunctionele accommodatie in Zwammerdam gaat 1,5 miljoen euro meer kosten dan in 2016 werd begroot. Wethouder Kees van Velzen legt een voorstel aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn voor om het geld te betalen uit de reserve onderwijs en de reserve overige.

Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan het dorpshuis, de dorpsschool, de kinderopvang en de brandweerkazerne van Zwammerdam. De nieuwbouw sluit aan op de bestaande kantine van de voetbalvereniging aan de Spoorlaan. Het is de bedoeling dat na de zomer wordt aanbesteed en dat het multifunctionele gebouw eind 2021 in gebruik kan worden genomen.

Door de verhuizing van de school ontstaat in de dorpskern een inbreilocatie voor woningen. Daarnaast heeft de voetbalvereniging ruimte over, zij wil een van de velden afstoten. Ook hierop is woningbouw mogelijk. Tot slot is de gemeente Alphen aan den Rijn in gesprek met Ipse de Bruggen over de leegstaande dienstwoningen aan de Spoorlaan. Door woningbouw op het voetbalveld en aan de Spoorlaan staat het nieuwe multifunctionele dorpshuis straks in een wijkje.

Wethouder Kees van Velzen legt uit dat dit project veel duurder uitvalt dan begroot, maar dat het nog altijd aanzienlijk goedkoper is dan nieuwbouw voor de afzonderlijke gebruikers. "Als alles apart wordt gebouwd, kost dat ongeveer 1 miljoen euro meer dan nu."
De meerkosten zijn de sterk gestegen bouwkosten. Voor het duurzaam maken van het pand is al eerder een extra bijdrage van de gemeenteraad gevraagd. In totaal kost het project 6,1 miljoen euro.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 10:57

Jan de Vries zwaait af als directeur bij Rijnvicus

Per 1 september stopt Jan de Vries als directeur bij Rijnvicus in Alphen. Na ruim twee jaar werkzaam te zijn geweest als directeur gaat hij aan de slag als bestuurder bij de zorginstelling DSV I Verzorgd leven in Katwijk en Lisse.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:43

Resultaten coronatesten afgelopen week: weinig personen testen positief

In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er in de corona teststraten in de regio Hollands Midden in totaal 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3% positief getest, in totaal 10 personen. Ook zijn er geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

Coronavirus in Alphen vandaag 08:58

Voedselbank krijgt langer steun van de gemeente

Pakketten worden inmiddels weer verstrekt aan klanten van de Voedselbank, maar voor sommige huishoudens is dit niet voldoende. Zij krijgen aanvullend een waardebon. Aangezien dit ook na 1 juni 2020 noodzakelijk is, wordt de subsidietermijn verlengd naar 1 augustus 2020.

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan oud-bestuurslid van Kaju Putih, Oom Nico Tamaelasapal, in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.