pixabay

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Met elkaar in gesprek

Niet alleen voor mensen die zelf te maken krijgen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) maar ook voor hun omgeving, zoals mantelzorgers, heeft NAH impact. Om hen hierbij ook te ondersteunen, organiseert Tom in de Buurt sinds december 2019 drie tot vier keer per jaar het NAH-café, in samenwerking met MEE, patiëntenvereniging Hersenletsel en Aquarijn.

De Hulpkaart

Tijdens het NAH-café op 17 maart is het gespreksthema: de Hulpkaart. De Hulpkaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, dat past in een portemonnee. Gebruikers leggen op de Hulpkaart vast hoe anderen het best met hen om kunnen gaan in situaties waarin ze zelf de regie even kwijt zijn. Dat kunnen heel simpele dingen zijn zoals rustig blijven, dingen herhalen of iemand even de gelegenheid geven om tot zichzelf te komen. Maar het kan ook over zorggerelateerde onderwerpen gaan, zoals medicijnen, of om heel praktische zaken zoals de zorg over kinderen of huisdieren. Ook staat er een telefoonnummer op van iemand die de kaarthouder vertrouwt en die kan helpen. Zo weet iedereen die de Hulpkaart leest meteen wat te doen, zodat zaken niet onnodig uit de hand lopen. Houders van de Hulpkaart bepalen zelf wat hierop komt te staan. Waar nodig kan een begeleider, behandelaar, of een onafhankelijk consulent helpen bij het opstellen van de kaart.

Wanneer en waar

Dinsdag 17 maart 2020 van 10:00 (inloop) tot 12:00 uur. Aquarijn, Cantharel 10, 2403 RA Alphen aan den Rijn. Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Stuur een mail naar d.liefhebber@tomindebuurt.nl.

Hulpkaart.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 13:06

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Advertorial Overige vandaag 10:11

Autismecentrum De Basis: ‘’We willen nog meer kinderen helpen’’

Autismecentrum De Basis is een autismecentrum voor Alphen en omstreken. Jongeren van 8 tot en met 18 jaar kunnen hier dagelijks hun ei kwijt. ‘’Met een-op-een begeleiding zorgen we altijd voor leerdoelen die het beste bij de jongeren passen’’, laat Luuk Samsom weten. Samen met collega's Sabine, Gwenda en Willemijn maakte hij plannen en ideeën, wat uiteindelijk leidde tot een doorstart van het voormalige Autismecentrum 2play.

Dakar Rally vandaag 09:03

Drukke dag voor Tim en Tom Coronel bij de Dakar Rally

Dat de laatste loodjes zwaar zijn, werd weer eens bevestigd in de elfde etappe van Dakar 2021. De voorlaatste dag was, zoals Alphenaar Tim Coronel het omschreef bij aankomst in het bivak bij Yanbu, ‘een echte, zware Dakardag’. Tim en Tom hadden er hun handen vol aan, maar wisten wel weer een 28e tijd neer te zetten, die hen naar de 25e plaats in het klassement bracht.