18-jarige man scheurt rond zonder autoband op velg

Een 18-jarige man uit Alphen aan den Rijn is zaterdagochtend aangehouden. De man kreeg thuis een bezoekje van een agent, nadat hij zijn auto had achtergelaten op een rotonde in de wijk Kerk en Zanen.

Getuigen zagen zaterdag een auto met een kapotte band door Kerk en Zanen scheuren, waarbij de vonken er vanaf zouden vliegen. Agenten troffen na de melding de zwaarbeschadigde auto zonder bestuurder aan op de Aziëlaan, ter hoogte van de Zuiderkeerkring. "De bestuurder had zo lang op zijn velg rondgereden dat de remschijf contact maakte met het wegdek", meldt de politie.

Een agent ging langs het adres waar de auto thuis hoorde en trof de vermoedelijke bestuurder aan. De 18-jarige viel echter de agent aan. Meerdere agenten werden opgeroepen waarna de verdachte, die zich flink verzette, werd aangehouden.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden onder invloed, belediging, bedreiging, mishandeling en verzet bij zijn aanhouding.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 18:10

Meer dan vijftig groepslessen per week bij Bezemer Fitness

De sportscholen zijn eindelijk na maanden weer open! Ondanks dat Bezemer Fitness tijdens de lockdown doorging met buiten trainen onder de tent, is eigenaar Thijs Bezemer blij dat hij zijn leden weer binnen mag ontvangen. “We hebben niet stilgezeten tijdens de lockdown, we hebben juist alleen maar nieuwe dingen bedacht om onze leden nog meer te kunnen bieden”, aldus Thijs.

Maatschappelijk vandaag 16:44

Waarschuwing: let goed op je huisdier met dit warme weer

Het is warm deze dagen! Niet alleen wij moeten deze hitte doorstaan. Ook onze trouwe viervoeters en andere huisdieren moeten we niet vergeten. Dierenambulance Alphen en politiehond Bumper vertellen je hoe je goed moet zorgen voor je hond.