Archieffoto Josh Walet

19-jarige bestuurder zonder geldig rijbewijs weigert mee te werken aan alcoholonderzoek

Vrijdag zag de politie net na middernacht een auto zonder verlichting rijden op de Tankval in Alphen aan den Rijn. De bestuurder (19) bleek geen geldig rijbewijs te hebben en wilde niet meewerken aan een alcoholonderzoek.

Het rijden zonder verlichting was voor de agenten reden genoeg om het voertuig aan de kant te zetten. “Tijdens de controle kon de 19-jarige bestuurder uit Oegstgeest geen geldig rijbewijs overhandigen. Daarnaast roken we een alcohollucht en wilden we de bestuurder hierop controleren. De man weigerde hier aan mee te werken en is daarop aangehouden”, aldus de politie.

Eenmaal op het politiebureau hield de 19-jarige bestuurder voet bij stuk; hij weigerde mee te werken aan het alcoholonderzoek. Om deze reden kan de bestuurder een proces-verbaal tegemoet zien over het rijbewijs, zo laat de politie weten. Over het weigeren van de ademanalyse zal de rechtbank op een later moment uitspraak doen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.