Pixabay

20-jarige Alphenaar bedreigt GroenLinks-Kamerlid Bouchallikht en krijgt geldboete

Het bedreigen van politici komt tegenwoordig veel vaker voor. Zo werden er nog nooit zo veel meldingen gedaan als in 2022. Deze week stond een 20-jarige Alphenaar terecht. Hij zou een Tweede Kamerlid via social media hebben bedreigd.

De bedreiging vond plaats tussen 5 en 7 juli in 2021. Naar aanleiding van een bericht van PVV-leider Geert Wilders werd Giovanni P. ‘getriggerd’ om een bericht naar Kauthar Bouchallikht, GroenLinks-Kamerlid, te sturen. Zo ontving Bouchallikht onder andere de tekst ‘Jonge, ik prik je lek dan zijn al die jaren trainen niet voor niks geweest’ en werd zij in een ander bericht pinguïn genoemd. Dit is een scheldwoord voor vrouwen met een hoofddoek.

Volgens de Alphenaar was het slechts een geintje. Hij zou zich vervelen tijdens de lockdown in die tijd, en besloot zichzelf te vermaken door te ‘trollen’ op social media. De zin waarin P. stelde dat hij het kamerlid lek zou prikken was afkomstig uit een lied van rapper Steen, en had hij toevallig in zijn hoofd. Daarnaast vond Giovanni dat het woord ‘prikken’ niet zo bedreigend klinkt als bijvoorbeeld het woord ‘steken’.

De rechter verklaarde dat dit echter wel een impact heeft gehad op de politica, die niet aanwezig kon zijn bij de rechtszaak. De Officier van Justitie eiste hier voor een taakstraf van 40 uur. De rechter oordeelde echter dat P. een geldboete van € 600 moet betalen in twaalf termijnen. Dit zodat de Alphenaar twaalf keer aan zijn acties herinnerd wordt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.