Pixabay

20-jarige Alphenaar bedreigt GroenLinks-Kamerlid Bouchallikht en krijgt geldboete

Het bedreigen van politici komt tegenwoordig veel vaker voor. Zo werden er nog nooit zo veel meldingen gedaan als in 2022. Deze week stond een 20-jarige Alphenaar terecht. Hij zou een Tweede Kamerlid via social media hebben bedreigd.

De bedreiging vond plaats tussen 5 en 7 juli in 2021. Naar aanleiding van een bericht van PVV-leider Geert Wilders werd Giovanni P. ‘getriggerd’ om een bericht naar Kauthar Bouchallikht, GroenLinks-Kamerlid, te sturen. Zo ontving Bouchallikht onder andere de tekst ‘Jonge, ik prik je lek dan zijn al die jaren trainen niet voor niks geweest’ en werd zij in een ander bericht pinguïn genoemd. Dit is een scheldwoord voor vrouwen met een hoofddoek.

Volgens de Alphenaar was het slechts een geintje. Hij zou zich vervelen tijdens de lockdown in die tijd, en besloot zichzelf te vermaken door te ‘trollen’ op social media. De zin waarin P. stelde dat hij het kamerlid lek zou prikken was afkomstig uit een lied van rapper Steen, en had hij toevallig in zijn hoofd. Daarnaast vond Giovanni dat het woord ‘prikken’ niet zo bedreigend klinkt als bijvoorbeeld het woord ‘steken’.

De rechter verklaarde dat dit echter wel een impact heeft gehad op de politica, die niet aanwezig kon zijn bij de rechtszaak. De Officier van Justitie eiste hier voor een taakstraf van 40 uur. De rechter oordeelde echter dat P. een geldboete van € 600 moet betalen in twaalf termijnen. Dit zodat de Alphenaar twaalf keer aan zijn acties herinnerd wordt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente vandaag 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen vandaag 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport vandaag 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten vandaag 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen vandaag 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.