Alphen Rent

20 van Alphen gaat virtueel door vanaf je voordeur met ALPHEN RENT

In december hakte de organisatie van de 20 van Alphen de knoop door dat het hardloopevenement niet door kan gaan. Maar voor iedereen die van hardlopen houdt, is nu op de dag van de 20 van Alphen een virtuele editie in het leven geroepen: ALPHEN RENT. Mét startnummer en prijzen.

Voor het eerst sinds 1953 is er een editie van de 20 van Alphen afgelast. De vele onzekere factoren in combinatie met een minimale voorbereidingstijd hebben ertoe geleid dat is besloten om het evenement af te gelasten. “We wilden niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2021 gewoon doorgang kon vinden”, zei Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen. “Het was dan ook een lastige beslissing.”

Een domper voor het bestuur, liefhebbers van hardlopen en Alphenaren die graag bij het evenement kijken. Maar er is nu een virtueel alternatief in het leven geroepen: ALPHEN RENT. Zo hebben Alphenaren ook in deze rare tijd een uitdaging. Op de dag van onze traditionele openingsklassieker (20 van Alphen) kan iedereen op zijn eigen moment, in zijn eigen tempo en vanaf zijn eigen voordeur, virtueel meedoen met deze run. Je kunt kiezen uit vier afstanden: 2 km, 5 km, 10 km en 20+1 km.

Hoe werkt het? Je schrijft je in, krijgt je startnummer thuisgestuurd en loopt op zondag 7 maart de gekozen afstand. Natuurlijk doe je dat veilig en volgens de richtlijnen. Je kunt jouw eigen parcours lopen, op het tempo zoals jij dat wil. Laat je prestatie zien op sociale media. De organisatie zorgt voor de aankleding en prijzen, jij voor je eigen prestatie.

Inschrijven? Dat kan hier.

Op de foto: een eerdere editie van de 20 van Alphen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!