romeinsalphen.nl

3 en 4 september Romeins Weekend in het Alphense Stadshart

In het Alphense Stadshart is op 3 en 4 september het Romeins Weekend. Op het programma staan shows, demonstraties, spellen & activiteiten, ambachtenmarkt, gladiatorengevechten, informatie, rondvaarten, Romeins burgerleven en vooral heel veel Romeinse soldaten! Lees hier het volledige programma.

Het grootste deel van het programma speelt zich af op en rond het Rijnplein, omdat hier het Alphense castellum Albaniana stond. Maar, er zijn ook activiteiten in winkelcentrum De Aarhof en de Romeinse soldaten paraderen door het hele Stadshart Hoge en Lage Zijde.

Zaterdag 3 september en zondag 4 september

Locatie Stadshart Alphen aan den Rijn

Rijnplein

Van 12.00 tot 17.00 uur (beide dagen)

 • Militaire kampementen van Legio II Augusta, Legio X Gemina, Pax Romana en Fectio
 • Romeinse burgers met Romeinse ambachten van Legio II Augusta en Legio X Gemina
 • Gladiatoren van Stichting Verus Historia
 • Ambachtenmarkt (met verkoop)
 • Activiteiten
 • Kinderactiviteiten
 • Museale presentaties
 • Muziek
 • Romeinse film in Theater Castellum (alleen zaterdag)

Shows

Rijnplein 13:00 uur: Gladiatorenshow

Rijnplein 14:00 uur: Romeinse militaire show

Rijnplein 15:00 uur: Gladiatorenshow

Rijnplein 16:00 uur: Romeinse militaire show

Rondvaarten

Vanaf het Rijnplein zijn er rondvaarten over de Oude Rijn via ’s Molenaarsbrug en Gouwsluis. Op de boot varen een stadsgids, een Romeinse soldaat en een Romeinse muzikant mee.

Zaterdag 3 september vaart de boot om:

12:30 uur – 14:30 uur – 16:30 uur

Zondag 4 september vaart de boot om:

11:00 uur – 12:30 uur – 14:30 uur – 16:00 uur

Tickets zijn verkrijgbaar bij Het Brugwachtertje naast de Alphense Brug (volwassenen 1 euro en kinderen t/m 12 jaar 50 eurocent).

De Aarhof

Van 12.00 tot 17.00 uur (beide dagen)

 • Esports Game Arena met virtual reality Romeinen
 • Atelier Verfstreken met expositie kleding en schilderijen

Raadhuisstraat

In Esports Game Arena zijn zaterdag en zondag themadagen rond het Romeinse verleden van het Alphense Stadshart. Hier kunnen verschillende Romeinse games worden gespeeld onder het genot van Romeinse hapjes.

Brug monding Kromme Aar

VVV Alphen staat op zaterdag 3 september met een kraam op de brug met informatie over wat er in Alphen en omgeving is te doen.

Thorbeckeplein

Zaterdagavond 3 september dineren de Romeinen van 17.30 tot 20.30 uur op het Thorbeckeplein in gezelschap van een Romeinse troubadour.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.