romeinsalphen.nl

3 en 4 september Romeins Weekend in het Alphense Stadshart

In het Alphense Stadshart is op 3 en 4 september het Romeins Weekend. Op het programma staan shows, demonstraties, spellen & activiteiten, ambachtenmarkt, gladiatorengevechten, informatie, rondvaarten, Romeins burgerleven en vooral heel veel Romeinse soldaten! Lees hier het volledige programma.

Het grootste deel van het programma speelt zich af op en rond het Rijnplein, omdat hier het Alphense castellum Albaniana stond. Maar, er zijn ook activiteiten in winkelcentrum De Aarhof en de Romeinse soldaten paraderen door het hele Stadshart Hoge en Lage Zijde.

Zaterdag 3 september en zondag 4 september

Locatie Stadshart Alphen aan den Rijn

Rijnplein

Van 12.00 tot 17.00 uur (beide dagen)

 • Militaire kampementen van Legio II Augusta, Legio X Gemina, Pax Romana en Fectio
 • Romeinse burgers met Romeinse ambachten van Legio II Augusta en Legio X Gemina
 • Gladiatoren van Stichting Verus Historia
 • Ambachtenmarkt (met verkoop)
 • Activiteiten
 • Kinderactiviteiten
 • Museale presentaties
 • Muziek
 • Romeinse film in Theater Castellum (alleen zaterdag)

Shows

Rijnplein 13:00 uur: Gladiatorenshow

Rijnplein 14:00 uur: Romeinse militaire show

Rijnplein 15:00 uur: Gladiatorenshow

Rijnplein 16:00 uur: Romeinse militaire show

Rondvaarten

Vanaf het Rijnplein zijn er rondvaarten over de Oude Rijn via ’s Molenaarsbrug en Gouwsluis. Op de boot varen een stadsgids, een Romeinse soldaat en een Romeinse muzikant mee.

Zaterdag 3 september vaart de boot om:

12:30 uur – 14:30 uur – 16:30 uur

Zondag 4 september vaart de boot om:

11:00 uur – 12:30 uur – 14:30 uur – 16:00 uur

Tickets zijn verkrijgbaar bij Het Brugwachtertje naast de Alphense Brug (volwassenen 1 euro en kinderen t/m 12 jaar 50 eurocent).

De Aarhof

Van 12.00 tot 17.00 uur (beide dagen)

 • Esports Game Arena met virtual reality Romeinen
 • Atelier Verfstreken met expositie kleding en schilderijen

Raadhuisstraat

In Esports Game Arena zijn zaterdag en zondag themadagen rond het Romeinse verleden van het Alphense Stadshart. Hier kunnen verschillende Romeinse games worden gespeeld onder het genot van Romeinse hapjes.

Brug monding Kromme Aar

VVV Alphen staat op zaterdag 3 september met een kraam op de brug met informatie over wat er in Alphen en omgeving is te doen.

Thorbeckeplein

Zaterdagavond 3 september dineren de Romeinen van 17.30 tot 20.30 uur op het Thorbeckeplein in gezelschap van een Romeinse troubadour.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.