30 kunstwerken gered uit pand Barend van Zwieten

Er zijn ongeveer dertig kunstwerken, foto’s, tekeningen, schilderijen en borduursels gered uit het gebouw van Barend van Zwieten.

De winkel aan de Hooftstraat stortte op 3 augustus in door het kraanongeluk. Op dat moment lagen bij de lijstenmakerij van de winkel een aantal kunstwerken klaar om te worden ingelijst.

De kast waar het grootste deel van de kunstwerken in stond, was omgevallen tijdens het brugdrama. Als door een wonder is geen van deze stukken kapot gegaan. Onder de stukken waren geen kostbaarheden, maar vooral eigendommen van klanten met een grote emotionele waarde.

De stukken in het ingestorte deel van het gebouw worden door de eigenaren van de winkel helaas als verloren beschouwd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 16:46

Fietsster flink gewond na aanrijding

Achter benzinetankstation Total in Alphen, bij winkelcentrum De Ridderhof, heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Een fietsster is hierbij flink gewond geraakt.

Evenementen vandaag 15:25

Dit moet je weten over Koningsdag 2021 in Alphen

Helaas is er dit jaar op Koningsdag opnieuw geen grote rommelmarkt of straatfeest in Alphen. Door de aanhoudende pandemie zal ook deze keer het oranjefeest anders dan anders zijn. Maar gelukkig is er nog genoeg te doen voor Alphenaren. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Lees dan snel verder.

Poahhh de Podcast vandaag 14:47

Poahhh de Podcast: iets met duimpjes en spinnen

De Alphense jongeren Evon Zevenbergen en Jeremy Broer lanceerden onlangs hun nieuwe podcast ‘Poahhh de Podcast’, waarin ze onderuitgezakt met een pilsje erbij opmerkelijk nieuws bespreken. Luister nu de zevende aflevering: iets met duimpjes en spinnen. 

Advertorial Cultuur vandaag 14:04

Parkvilla kijkt graag vooruit met nieuwe cursussen

Het is misschien stil in de lokalen en zalen van Parkvilla. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Regelmatig vinden er opnames plaats voor online theatervoorstellingen of voor radio- en tv-programma’s. Binnenkort zijn er tal van nieuwe cursussen te verwachten, online maar ook live.