30 kunstwerken gered uit pand Barend van Zwieten

Er zijn ongeveer dertig kunstwerken, foto’s, tekeningen, schilderijen en borduursels gered uit het gebouw van Barend van Zwieten.

De winkel aan de Hooftstraat stortte op 3 augustus in door het kraanongeluk. Op dat moment lagen bij de lijstenmakerij van de winkel een aantal kunstwerken klaar om te worden ingelijst.

De kast waar het grootste deel van de kunstwerken in stond, was omgevallen tijdens het brugdrama. Als door een wonder is geen van deze stukken kapot gegaan. Onder de stukken waren geen kostbaarheden, maar vooral eigendommen van klanten met een grote emotionele waarde.

De stukken in het ingestorte deel van het gebouw worden door de eigenaren van de winkel helaas als verloren beschouwd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.