49e editie Huttenbouw van start gegaan

Maandagochtend 8 augustus is de 49e editie van de Huttenbouw van start gegaan. Op de nieuwe locatie aan de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX zal de komende week volop gebouwd en getimmerd worden. 

De Huttenbouw is dit jaar terug van weggeweest. Na twee corona-edities zijn kinderen deze week gewoon weer welkom op locatie. Dit jaar alleen niet op het terrein bij De Bijlen, maar op een nieuwe locatie. De Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX, is het nieuwe terrein voor de Huttenbouw.

Deelnemende kinderen mogen naar eigen inzicht, maar ondersteund door vrijwilligers, een hut bouwen. Dit jaar doen zij dit met het thema ‘Diep in de zee’ in hun achterhoofd. Elke dag van de Huttenbouwweek begint om 09:30 uur en eindigt om 15:30 uur. Hierop zijn twee uitzonderingen: donderdag 11 augustus mogen kinderen blijven slapen waarbij ze ook 's avonds doorgaan, en de volgende dag eindigt de huttenbouwweek om 08:30 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.