Josh Walet

4Sport sluit de deuren, Alphense ondernemers Ricardo en Thijs slaan handen ineen

Met pijn in het hart heeft 4Sport Training Center het besluit genomen om per 15 juni voorgoed de deuren te sluiten. Maar voor klanten is er een mooie oplossing gevonden. Ricardo van den Belt en Thijs Bezemer hebben de handen ineen geslagen, zodat klanten straks bij Bezemer Fitness terechtkunnen.

Ricardo van den Belt en Thijs Bezemer zijn beide echte Alphense ondernemers. Ooit stonden ze tegenover elkaar, maar nu hebben ze de handen ineen geslagen. Dit naar aanleiding van de sluiting van 4Sport Training Center. Klanten van 4Sport mogen een maand lang gratis proeven van het sporten bij Bezemer Fitness. “Als het bevalt mogen ze nog een maand gratis sporten en betalen ze geen inschrijfkosten”, vertelt Ricardo.

Droom komt ten einde

Een mooie oplossing, die volgde op een moeilijk besluit. “We waren ontzettend blij dat we weer van start mochten gaan, doen waar we zo van houden, maar het verlies dat we hebben geleden en wat de komende maanden nog in het vooruitzicht ligt, is te groot om binnen een redelijke termijn weg te poetsen. Er zijn geen mogelijkheden meer om op een gezonde financiële manier personeel in te zetten in de fitness en voor de groepslessen”, legt Ricardo uit. “Dit alles smaakt nog zuurder nu langzaamaan de beperkingen worden versoepeld.”

Voor iedere ondernemer is het hoofd boven water houden in deze tijd een uitdaging. “Helaas hebben wij het niet gered en komt onze droom hiermee ten einde”, zegt Ricardo, die zichtbaar geëmotioneerd is door het besluit. “Wij vinden het enorm jammer dat we deze beslissing moeten nemen en zijn ongelofelijk dankbaar voor alle steun die we de afgelopen jaren van iedereen hebben ontvangen.”

Mooie oplossing

Klanten kunnen straks dus terecht bij Bezemer Fitness om te sporten. “Als ondernemer is het je eerste taak om voor je klanten te zorgen, dus dan doen we ook. Daarbij hebben we veel steun van hen gehad tijdens de sluiting de afgelopen maanden”, zegt Ricardo. Daarom benaderde Ricardo zijn collega-ondernemer Thijs om een samenwerking aan te gaan.

“Weinig ondernemers zullen zo’n oplossing vinden voor hun klanten, daar heb ik dan ook veel lof voor”, zegt Thijs. “Het is een onwijs moeilijk besluit wat Ricardo heeft moeten nemen. Je onderneming is je levenswerk, dus we steunen ze en leven met ze mee. Het is dan ook erg fijn dat we als Alphense ondernemers samen deze oplossing hebben kunnen vinden.”

Voordeel is dat de sportscholen in veel opzichten hetzelfde zijn. “Thijs en ik zijn de enige lokale ondernemers die een sportschool hebben en ook gewoon zelf training geven. Daarin verschillen we van de grotere ketens. Eigenlijk hebben we hetzelfde concept, maar voerden we dit op een andere plek in Alphen uit. We hopen dan ook dat onze klanten zich thuis zullen voelen bij Bezemer Fitness.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.