Josh Walet

4Sport sluit de deuren, Alphense ondernemers Ricardo en Thijs slaan handen ineen

Met pijn in het hart heeft 4Sport Training Center het besluit genomen om per 15 juni voorgoed de deuren te sluiten. Maar voor klanten is er een mooie oplossing gevonden. Ricardo van den Belt en Thijs Bezemer hebben de handen ineen geslagen, zodat klanten straks bij Bezemer Fitness terechtkunnen.

Ricardo van den Belt en Thijs Bezemer zijn beide echte Alphense ondernemers. Ooit stonden ze tegenover elkaar, maar nu hebben ze de handen ineen geslagen. Dit naar aanleiding van de sluiting van 4Sport Training Center. Klanten van 4Sport mogen een maand lang gratis proeven van het sporten bij Bezemer Fitness. “Als het bevalt mogen ze nog een maand gratis sporten en betalen ze geen inschrijfkosten”, vertelt Ricardo.

Droom komt ten einde

Een mooie oplossing, die volgde op een moeilijk besluit. “We waren ontzettend blij dat we weer van start mochten gaan, doen waar we zo van houden, maar het verlies dat we hebben geleden en wat de komende maanden nog in het vooruitzicht ligt, is te groot om binnen een redelijke termijn weg te poetsen. Er zijn geen mogelijkheden meer om op een gezonde financiële manier personeel in te zetten in de fitness en voor de groepslessen”, legt Ricardo uit. “Dit alles smaakt nog zuurder nu langzaamaan de beperkingen worden versoepeld.”

Voor iedere ondernemer is het hoofd boven water houden in deze tijd een uitdaging. “Helaas hebben wij het niet gered en komt onze droom hiermee ten einde”, zegt Ricardo, die zichtbaar geëmotioneerd is door het besluit. “Wij vinden het enorm jammer dat we deze beslissing moeten nemen en zijn ongelofelijk dankbaar voor alle steun die we de afgelopen jaren van iedereen hebben ontvangen.”

Mooie oplossing

Klanten kunnen straks dus terecht bij Bezemer Fitness om te sporten. “Als ondernemer is het je eerste taak om voor je klanten te zorgen, dus dan doen we ook. Daarbij hebben we veel steun van hen gehad tijdens de sluiting de afgelopen maanden”, zegt Ricardo. Daarom benaderde Ricardo zijn collega-ondernemer Thijs om een samenwerking aan te gaan.

“Weinig ondernemers zullen zo’n oplossing vinden voor hun klanten, daar heb ik dan ook veel lof voor”, zegt Thijs. “Het is een onwijs moeilijk besluit wat Ricardo heeft moeten nemen. Je onderneming is je levenswerk, dus we steunen ze en leven met ze mee. Het is dan ook erg fijn dat we als Alphense ondernemers samen deze oplossing hebben kunnen vinden.”

Voordeel is dat de sportscholen in veel opzichten hetzelfde zijn. “Thijs en ik zijn de enige lokale ondernemers die een sportschool hebben en ook gewoon zelf training geven. Daarin verschillen we van de grotere ketens. Eigenlijk hebben we hetzelfde concept, maar voerden we dit op een andere plek in Alphen uit. We hopen dan ook dat onze klanten zich thuis zullen voelen bij Bezemer Fitness.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.