500 Euro per maand prijscompensatie SERA-medewerkers

SERA compenseert medewerkers voor gestegen kosten van levensonderhoud. 

SERA uit Alphen aan den Rijn, gaat alle medewerkers die sinds 2021 of daarvoor in dienst zijn een loonsverhoging van een vast bedrag van 500 Euro per maand geven.

Directeur Machiel van der Schoot geeft aan bewust niet voor een procentuele verhoging te hebben gekozen.  “Iedereen doet dezelfde basisboodschappen en iedereen heeft het even koud of warm. Daarom willen we geen onderscheid maken tussen de mensen, die (nog) niet zoveel verdienen en die al een hoog salaris hebben. Deze oplossing is veel eerlijker dan een percentage. 

SERA is producent van ERP Software voor bedrijven en van Dataduiker voor zwembaden en sportbedrijven. Daarnaast worden bedrijven en organisaties geholpen met professionele marketing en een gerenommeerde reclame- en designafdeling. SERA is ook uitgever van Alphens.NL

De directie hoopt dat andere bedrijven gaan volgen, wanneer het bedrijfsresultaat dat toelaat.

“Iemand, die fulltime werkt, vaak met extra kosten zoals reizen, houdt nauwelijks meer over dan iemand, die niet of slechts parttime werkt. Zeker nu gemeentes minima compensaties gaan betalen, willen wij het verschil niet nog kleiner laten worden. Het kan niet zo zijn, dat werken niet meer loont of soms zelfs gestraft wordt."  

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.