500 Euro per maand prijscompensatie SERA-medewerkers

SERA compenseert medewerkers voor gestegen kosten van levensonderhoud. 

SERA uit Alphen aan den Rijn, gaat alle medewerkers die sinds 2021 of daarvoor in dienst zijn een loonsverhoging van een vast bedrag van 500 Euro per maand geven.

Directeur Machiel van der Schoot geeft aan bewust niet voor een procentuele verhoging te hebben gekozen.  “Iedereen doet dezelfde basisboodschappen en iedereen heeft het even koud of warm. Daarom willen we geen onderscheid maken tussen de mensen, die (nog) niet zoveel verdienen en die al een hoog salaris hebben. Deze oplossing is veel eerlijker dan een percentage. 

SERA is producent van ERP Software voor bedrijven en van Dataduiker voor zwembaden en sportbedrijven. Daarnaast worden bedrijven en organisaties geholpen met professionele marketing en een gerenommeerde reclame- en designafdeling. SERA is ook uitgever van Alphens.NL

De directie hoopt dat andere bedrijven gaan volgen, wanneer het bedrijfsresultaat dat toelaat.

“Iemand, die fulltime werkt, vaak met extra kosten zoals reizen, houdt nauwelijks meer over dan iemand, die niet of slechts parttime werkt. Zeker nu gemeentes minima compensaties gaan betalen, willen wij het verschil niet nog kleiner laten worden. Het kan niet zo zijn, dat werken niet meer loont of soms zelfs gestraft wordt."  

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.