500 Euro per maand prijscompensatie SERA-medewerkers

SERA compenseert medewerkers voor gestegen kosten van levensonderhoud. 

SERA uit Alphen aan den Rijn, gaat alle medewerkers die sinds 2021 of daarvoor in dienst zijn een loonsverhoging van een vast bedrag van 500 Euro per maand geven.

Directeur Machiel van der Schoot geeft aan bewust niet voor een procentuele verhoging te hebben gekozen.  “Iedereen doet dezelfde basisboodschappen en iedereen heeft het even koud of warm. Daarom willen we geen onderscheid maken tussen de mensen, die (nog) niet zoveel verdienen en die al een hoog salaris hebben. Deze oplossing is veel eerlijker dan een percentage. 

SERA is producent van ERP Software voor bedrijven en van Dataduiker voor zwembaden en sportbedrijven. Daarnaast worden bedrijven en organisaties geholpen met professionele marketing en een gerenommeerde reclame- en designafdeling. SERA is ook uitgever van Alphens.NL

De directie hoopt dat andere bedrijven gaan volgen, wanneer het bedrijfsresultaat dat toelaat.

“Iemand, die fulltime werkt, vaak met extra kosten zoals reizen, houdt nauwelijks meer over dan iemand, die niet of slechts parttime werkt. Zeker nu gemeentes minima compensaties gaan betalen, willen wij het verschil niet nog kleiner laten worden. Het kan niet zo zijn, dat werken niet meer loont of soms zelfs gestraft wordt."  

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.