57 leerlingen Ashram College opgeleid tot energiemaatje

Het is zo ver. Na drie maandagen cursus kunnen 57 leerlingen van het Ashram College op pad als energiemaatje.

Op maandag 30 november ontvingen zij daarvoor hun (digitale) certificaat van wethouder Erik van Zuylen. Als energiemaatje geven zij buren, vrienden en familie een energieadvies aan huis. Met dat advies helpen zij hen bij energiebesparing in huis. “Ik ben trots op dat er weer een nieuwe groep leerlingen is opgeleid als energiemaatje. De jeugd van nu zal straks het verschil moeten maken op weg naar een duurzame samenleving”, aldus wethouder Erik van Zuylen.

Het energieadvies

De leerlingen leerden tijdens de opleiding over duurzaamheid en energiebesparing. Ook leerden ze wat ze zélf in hun huis kunnen doen om energiezuiniger te leven. Het energieadvies voor buren, vrienden en familie is vooral gericht op gedragsmaatregelen. Ze geven bijvoorbeeld tips over het lager zetten van de verwarming in het vervangen van gloei- naar Led-lampen. Ook aan zogeheten ‘kleine maatregelen’, zoals tochtstrips, besteden de maatjes aandacht. Deze vergen voor mensen bijna geen investering. 

Sparen voor duurzaamheid op school

Met deze adviezen verdienen de maatjes geld voor duurzaamheid op school. Bewoners die enthousiast zijn, verwijzen ze door naar de energiecoaches van Energiek Alphen.

Wilt u zelf ook aan de slag in uw woning?

Kijk dan eens op www.alphenaandenrijn.nl/duurzaamheid

Dit project is een samenwerking tussen Gemeente Alphen aan den Rijn en de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). ODMH verzorgde de opleiding in opdracht van de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige gisteren 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen gisteren 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.