BAM Wonen

85 huurwoningen aan de Klaverhof verduurzaamd en natuurinclusief gerenoveerd

Het appartementencomplex aan de Klaverhof dateert uit de jaren ’70 en was toe aan een opknapbeurt. De 85 huurappartementen zijn echter niet alleen opgeknapt, het bouwbedrijf heeft de woningen ook verduurzaamd en zestig permanente vleermuiskasten geïntegreerd.

Verduurzamingsmaatregelen

Het doorvoeren van verschillende verduurzamingsmaatregelen heeft ervoor gezorgd dat de appartementen van energielabel D naar minimaal label B zijn gegaan. Verantwoordelijk bouwbedrijf BAM Wonen legt uit hoe ze dit hebben gedaan: “Tot de energetische maatregelen behoren het isoleren van de gevelpanelen en de uitkragende (koude) woningvloeren boven galerijen en balkons. Alle woonkamers zijn voorzien van een nieuw (klep)raam met HR++ beglazing en een nieuw ventilatierooster. Het ventilatiesysteem is aangepast en de bestaande ventilatiekanalen zijn gereinigd. Op het dak is een duurzame, collectieve warmtepomp geplaatst die samenwerkt met de bestaande ketels.”

Esthetische upgrade

Naast het oog voor duurzaamheidsmaatregelen kreeg het appartementencomplex ook een esthetische upgrade. “Het gebouw kreeg een frisse uitstraling door onder meer het schilderen van diverse gevelelementen en het aanbrengen van stucafwerking op de geïsoleerde grindpanelen. Tot slot zijn beide entrees vernieuwd. De lichtere en meer ruimtelijke entrees zijn beter toegankelijk met behulp van nieuwe, automatische schuifdeuren. De deur naar de lifthal kent voortaan een elektrische deurdranger met toegangssysteem. De bestaande postkasten zijn hergebruikt en ruimtelijker gesitueerd”, aldus BAM Wonen.

Natuurinclusief verduurzamen

De esthetische upgrade die het complex gelijktijdig onderging, omvatte ook het integreren van zestig permanente vleermuiskasten. De Klaverhof ligt aan de rand van park Zegersloot en bij de Zegerplas. Dit natuurgebied en de omliggende woonwijken huisvesten veel vogels en vleermuizen. “In het verlengde van de samenwerkingsovereenkomst tussen Vesteda en Vogelbescherming Nederland zijn daarom zestig permanente vleermuiskasten aangebracht op de kopgevels”, licht BAM Wonen toe.

Paul Ingram, specialist Techniek bij Vesteda legt uit: “Met de geïntegreerde vleermuiskasten in de nieuwe gevel is bij deze renovatie de kans benut om het leefgebied voor de vleermuis te vergroten en te verbeteren. Een mooi voorbeeld van natuurinclusief renoveren.”

Klaverhof before
Klaverhof voor de renovatie
Klaverhof after
Klaverhof na de renovatie

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.