8e editie Alphense Bruggenrun op 20 juni

Donderdagavond staat de 8e editie van de Alphens Bruggenrun op de agenda. De hardlooptocht loopt dwars door het oude centrum van Alphen. Je hebt de keuze uit verschillende afstanden.

Er is een hardlooptocht van 11 kilometer waarbij je over 14 bruggen loopt en eentje van 7 kilometer, bij deze afstand trotseer je 11 bruggen. Voor de mensen de niet zo van het hardlopen zijn is er een wandeltocht van 7 kilometer over dezelfde route. CAS (Alphense Centrum voor Architectuur en Stedenbouw) organiseert een wandeltocht onder leiding van gidsen over een aantal bruggen door het centrum.

 

De Bruggenrun start donderdagavond 20 juni om 20.00 uur vanuit Hendrick's Pub. Inschrijven voor de run kan op de avond zelf tussen 18.00 uur en 19.45 uur, deelname aan de bruggenrun is gratis. Je kunt een donatie inleveren, de opbrengst hiervan gaat naar Homeride. Hendrick's Pub zorgt voor de gezelligheid met een Ibiza party.

CAS Alphen
CAS Alphen is het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw in Alphen aan den Rijn. CAS stimuleert de belangstelling voor, het inzicht in en de discussie rond de gebouwde omgeving in en om Alphen aan den Rijn bij een breed publiek.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Kampdorp

Het Romeinse castellum Albaniana was een klein grensfort. Net als alle andere forten was ook het Alphense fort een magneet voor handelaren en ambachtslieden. Zij woonden in de vicus, het kampdorp. Daar woonden trouwens ook vrouwen en kinderen van de legionairs.

Politiek vandaag 10:35

Veel informatiemarkten na zomerreces politiek

De politieke partijen in Alphen aan den Rijn hebben donderdag 9 juli gevraagd om meer informatie over een waslijst aan onderwerpen die in de jaarstukken 2019, voorjaarsnota 2020 en kaderbrief 2021 voorbij komen. De raad wil inhoudelijk meer weten over waar de gemeente haar geld aan uitgeeft.

Horeca gisteren 17:55

Twee weken na de grote brand bij Proto: Nikos en Alekos willen sterker terugkeren

Vandaag, zaterdag 11 juli, is het precies twee weken geleden dat Nikos en Alekos Baloumis zagen hoe een grote brand een ravage aanrichtte aan hun geliefde restaurant Proto. De broers zijn momenteel druk bezig om zo snel mogelijk weer open te kunnen: "We willen Proto terugbrengen op een efficiëntere, mooiere manier." 

Natuur en recreatie gisteren 15:03

Wet ’n Wild WakePark is een nieuw obstakel rijker: de ‘poolgap’

Het begon allemaal in april 1999. Toen draaide de baan zijn eerste rondje en begon het Wet ’n Wild WakePark met nul obstakels in het water. Nu, 21 jaar later, liggen er negen obstakels in het water. En zaterdag 11 juli is daar het grootste obstakel van Nederland bij gekomen: de ‘poolgap’.