GroenLinks Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

9 december kledingruil bij Buurten &Zo

GroenLinks Alphen aan den Rijn organiseert op zaterdag 9 december een kledingruil voor dames en heren. Een gezellige middag van 12:30 tot 15:00 uur in Restaurant Buurten &Zo, waarop je een nieuwe outfit kan scoren zonder iets nieuws te kopen. Dit is dus hét moment om je kledingkast op te ruimen.

Wist je dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën is? Elke stap van grondstof tot kledingstuk is belastend voor het milieu. Ieder seizoen wordt er een nieuwe collectie aangeboden. Vaak gebeurt dit ook nog tussen de seizoenen door. Er is nog steeds veel kledingaanbod waarbij de werkomstandigheden slecht zijn en het productieproces niet milieubewust is.

Oplossingen

Dit moet anders en beter. Maar dat is niet iets wat van de één op de andere dag kan. Wat wij wel al kunnen doen is bewuster omgaan met onze kleding. Bijvoorbeeld door onze kleding te dragen tot het op is, alleen nieuwe kleding te kopen wanneer het nodig is, stil te staan bij het productieproces en te kijken hoe je jouw kleding kunt recyclen.

Kledingruil

GroenLinks Alphen aan den Rijn wil met deze kledingruil graag haar steentje bijdragen aan het creëren van deze bewustwording. Kleding ruilen is een leuke manier van het hergebruiken van kleding. Op deze manier verzamel jij een nieuwe garderobe en wordt jouw kleding hergebruikt. En dit ook nog eens met een gesloten beurs. Hoe mooi is dat? En de kleding die overblijft wordt gedoneerd aan de kledingbank, zo snijdt het mes aan twee kanten. Wij zeggen: win-win!

Je kunt je voor de kledingruil aanmelden via e-mailadres secretaris.fractiegla@outlook.com.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.