GroenLinks Alphen aan den Rijn
Advertorial Politiek plein

9 december kledingruil bij Buurten &Zo

GroenLinks Alphen aan den Rijn organiseert op zaterdag 9 december een kledingruil voor dames en heren. Een gezellige middag van 12:30 tot 15:00 uur in Restaurant Buurten &Zo, waarop je een nieuwe outfit kan scoren zonder iets nieuws te kopen. Dit is dus hét moment om je kledingkast op te ruimen.

Wist je dat de kledingindustrie één van de meest vervuilende industrieën is? Elke stap van grondstof tot kledingstuk is belastend voor het milieu. Ieder seizoen wordt er een nieuwe collectie aangeboden. Vaak gebeurt dit ook nog tussen de seizoenen door. Er is nog steeds veel kledingaanbod waarbij de werkomstandigheden slecht zijn en het productieproces niet milieubewust is.

Oplossingen

Dit moet anders en beter. Maar dat is niet iets wat van de één op de andere dag kan. Wat wij wel al kunnen doen is bewuster omgaan met onze kleding. Bijvoorbeeld door onze kleding te dragen tot het op is, alleen nieuwe kleding te kopen wanneer het nodig is, stil te staan bij het productieproces en te kijken hoe je jouw kleding kunt recyclen.

Kledingruil

GroenLinks Alphen aan den Rijn wil met deze kledingruil graag haar steentje bijdragen aan het creëren van deze bewustwording. Kleding ruilen is een leuke manier van het hergebruiken van kleding. Op deze manier verzamel jij een nieuwe garderobe en wordt jouw kleding hergebruikt. En dit ook nog eens met een gesloten beurs. Hoe mooi is dat? En de kleding die overblijft wordt gedoneerd aan de kledingbank, zo snijdt het mes aan twee kanten. Wij zeggen: win-win!

Je kunt je voor de kledingruil aanmelden via e-mailadres secretaris.fractiegla@outlook.com.


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.