9e Bruggenrun in teken van Winterfest

Op donderdag 12 december vindt de 9e Alphense Bruggenrun plaats. Dit jaar staat de Bruggenrun in het teken van Winterfest.

Deze midwinterloop over 14 bruggen en 11 km, of over 11 bruggen en 7 km, start traditiegetrouw in Hendrick's Pub, waarna de deelnemers al hardlopend door het verlichte Alphense centrum hun bruggen bedwingen. Ook deze editie is er weer een wandeling van ongeveer 4 km, ook door het Alphense centrum.

André's Kuck Und Zopie is traditiegetrouw aanwezig voor de catering. Bij de afterparty zorgt Hendrick's Pub voor een breed assortiment aan winterbieren.

Winterfest
De Alphense Bruggenrun staat dit jaar in het teken van Winterfest. “Denk hierbij aan wintersport, kerst, eigenlijk alles wat een winterse sfeer heeft”, vertelt Willem Debets. “We hangen elke keer een thema aan de Bruggenrun in de hoop dat deelnemers daar iets mee doen: in die kleding gaan rennen, of tijdens de afterparty die kleren aan hebben. Wat ze daar precies mee doen mogen mensen zelf weten. En het is ook niet verplicht: de meeste mensen rennen gewoon in hardloopkleding.”

Deelname aan de Bruggenrun is altijd gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. De opbrengst van dit evenement gaat dit jaar naar de Samenloop voor hoop.

Meer informatie staat op www.bruggenrun.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 20:01

Kinderalimentatie – hoe gaat het in zijn werk?

Scheiden brengt financiële onzekerheid met zich mee. Kun je straks na de scheiding nog wel alles betalen? Heb je recht op kinderalimentatie en/of partneralimentatie? Vragen en zorgen rondom de kinderalimentatie spelen vaak een grote rol als de beslissing is genomen om te gaan scheiden. Zo ook bij mensen die Roosmarijn Groenendijk laatst aan tafel had.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:29

Toerisme in eigen land en binnen Europa wordt mogelijk vanaf 15 juni

Basisscholen mogen vanaf 8 juni weer volledig open. Maar dat was niet de belangrijkste mededeling die premier Rutte op woensdagavond te melden had tijdens de persconferentie. Dat was het nieuws dat we deze zomer weer op vakantie kunnen. Maar: ga wel 'wijs op reis'. 

Overige vandaag 17:18

Eigenaresse van ring uit 1928 gevonden

Het was een bijzondere vondst, de ring uit 1928 die op dinsdag 2 juni bij de politie werd binnengebracht. Dankzij een eerlijke vinder heeft de politie nu de ring kunnen overhandigen aan de rechtmatige eigenaresse.

Algemeen vandaag 16:28

Oproep: laat afval niet op straat slingeren

We kunnen en mogen steeds meer de straat op nu de maatregelen stapsgewijs worden versoepeld. Dit nodigt uit om samen te komen, zeker als het buiten lekker weer is. Maar dit brengt ook meer zwerfafval met zich mee, wat kan zorgen voor levensbedreigende situaties bij dieren.

Calamiteiten vandaag 15:39

Meerdere inbraken in Kerk en Zanen

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 juni zijn er meerdere inbraken geweest in Kerk en Zanen. Het betreft inbraken bij woningen in de Vuurlaan en de Braziliëstraat.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:41

'Architectonische kijkdoos' in de Raadhuisstraat

Tijdens de coronacrisis werken veel mensen thuis. Om het kantoor er toch wat leuker uit te laten zien in deze tijden, heeft B3D Architectuur iets creatiefs bedacht. In de Raadhuisstraat in Alphen hebben zij namelijk architecten van karton op hun stoelen geplaatst, zodat ze toch nog een beetje aanwezig zijn op kantoor.