9e Bruggenrun in teken van Winterfest

Op donderdag 12 december vindt de 9e Alphense Bruggenrun plaats. Dit jaar staat de Bruggenrun in het teken van Winterfest.

Deze midwinterloop over 14 bruggen en 11 km, of over 11 bruggen en 7 km, start traditiegetrouw in Hendrick's Pub, waarna de deelnemers al hardlopend door het verlichte Alphense centrum hun bruggen bedwingen. Ook deze editie is er weer een wandeling van ongeveer 4 km, ook door het Alphense centrum.

André's Kuck Und Zopie is traditiegetrouw aanwezig voor de catering. Bij de afterparty zorgt Hendrick's Pub voor een breed assortiment aan winterbieren.

Winterfest
De Alphense Bruggenrun staat dit jaar in het teken van Winterfest. “Denk hierbij aan wintersport, kerst, eigenlijk alles wat een winterse sfeer heeft”, vertelt Willem Debets. “We hangen elke keer een thema aan de Bruggenrun in de hoop dat deelnemers daar iets mee doen: in die kleding gaan rennen, of tijdens de afterparty die kleren aan hebben. Wat ze daar precies mee doen mogen mensen zelf weten. En het is ook niet verplicht: de meeste mensen rennen gewoon in hardloopkleding.”

Deelname aan de Bruggenrun is altijd gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. De opbrengst van dit evenement gaat dit jaar naar de Samenloop voor hoop.

Meer informatie staat op www.bruggenrun.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:53

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Horeca vandaag 10:16

Sinterklaas intocht actie

Om te vieren dat Sinterklaas dit weekend aankomt in Alphen, heeft Soos aan den Rijn speciale Sinterklaas acties op zaterdag 16 november.

Gemeente vandaag 09:51

Niet meer appen met gemeente

Vanaf vrijdag 22 november is het helaas niet meer mogelijk om een WhatsAppje te sturen naar Gemeente Alphen aan den Rijn.

Verkeer en vervoer vandaag 08:56

Hefbrug Boskoop op zijn vroegst pas 24 of 25 november open

De hefbrug in Boskoop blijft langer gestremd voor autoverkeer en scheepvaart. De provincie Zuid-Holland heeft laten weten dat de hefbrug op zijn vroegst pas op zondag 24 of maandag 25 november open gaat.

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.