Restaurant de Zeeger

Aangename verrassing voor Restaurant de Zeeger, zij mogen het terras weer openen

Eerder moest Restaurant de Zeeger in Alphen het terras sluiten omdat ze op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn. Na deze flinke domper is er nu goed nieuws. Woensdag 19 mei mogen ze het terras weer openen. “Het kwam voor ons als een verrassing, maar we zijn er zeker niet minder blij om!”

Als de coronacijfers het toelaten, mogen buitenterrassen vanaf woensdag 19 mei open van 06:00 tot 20:00 uur. Dit geeft horecaondernemers meer ruimte, maar er was meer goed nieuws. Terrassen bij sportlocaties mogen namelijk ook weer open. Hiervoor gelden dezelfde regels als op de buitenterrassen van andere horecagelegenheden. En dat betekent goed nieuws voor Restaurant de Zeeger.

Frustratie door sluiting

Op woensdag 28 april openden horecaondernemers na maanden gesloten te zijn weer hun terras voor gasten. Restaurant de Zeeger kon het geluk ook niet op. Deze blijdschap was echter van korte duur. Doordat het restaurant gevestigd is op een commercieel sportcomplex, mochten zij het terras niet openen. Buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines waren namelijk uitgesloten van deze versoepeling. De gemeente stond zaterdag 1 mei dan ook op de stoep om mede te delen dat zij per direct het terras moesten sluiten.

Dit wekte flink wat frustratie op bij eigenaar Robert van den Bovenkamp. “Het slaat helemaal nergens op”, stelde hij vlak nadat hij te horen had gekregen dat het terras dicht moest. “We zijn gewoon een restaurant, geen sportkantine zoals bij een voetbalclub. Het is daarbij ook niet dat we enkel open zijn voor golfers, er komen juist veel wandelaars en fietsers naar ons terras, vanuit de hele regio. Hiermee zijn we een geliefde locatie onder recreanten.”

Aangenaam verrast

Van den Bovenkamp zag de komende weken niet al te rooskleurig tegemoet. Door de sluiting van het terras zouden ze namelijk veel inkomsten mislopen. “We zitten nu al zo lang in deze situatie, dat ik niet weet hoe we dit ooit nog kunnen overleven als we daar niet eens de kans voor krijgen”, zei hij toen. Hij zag het somber in en stelde zich erop in dat hij op z’n vroegst pas in juni weer open kon. Maar die heropening kwam een stuk sneller dan verwacht.

“Dit is echt goed nieuws”, glundert Van den Bovenkamp. “We zijn superblij dat we weer open kunnen. Ook voor alle sportkantines is het goed nieuws dat zij het terras buiten mogen openstellen.” Maar het nieuws kwam wel als een verrassing. “Voorafgaand aan de persconferentie krijgen we meestal alles al te horen over wat ons staat te wachten, maar dat sportkantines en dus ook wij de terrassen mogen openen, stond daar nog niet tussen. Het was dan ook een aangename verrassing toen dat tijdens de persconferentie werd aangekondigd!”

Toen Restaurant de Zeeger plotseling per direct moest sluiten, werden ze overladen met steunbetuigingen. Niet alleen door Alphenaren, maar ook door mensen uit de omgeving of zelfs van veel verder weg. “Dat heeft ons echt goed gedaan. We willen via deze weg dan ook iedereen bedanken die ons een hart onder de riem heeft gestoken en zich hard heeft gemaakt dat we weer open kunnen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”