WIJdezorg

Aangepaste coronafeestjes in de locaties van WIJdezorg

We hoeven niemand meer uit te leggen hoe groot de gevolgen zijn van het coronavirus. Het treft ons allemaal. In de locaties van WIJdezorg wonen mensen met een kwetsbare gezondheid. “Daarom zijn er vergaande maatregelen getroffen om te voorkomen dat het virus zich onder onze bewoners en medewerkers verspreidt.”

Dit betekent dat alle locaties sinds 19 maart gesloten zijn voor al het bezoek. “Dit is een ingrijpende maatregel, dat realiseren wij ons heel goed”, vertelt Ingrid Kraakman van WIJdezorg. “We kunnen, juist ook door het handhaven van de maatregelen, tot nu toe gelukkig melden dat we nog geen coronabesmettingen hebben onder onze bewoners. Dit is en blijft onze belangrijkste doel en daarin blijven we de adviezen en richtlijnen van het RIVM volgen.”

Hartverwarmende initiatieven

Geen bezoek mogen ontvangen, het is nogal wat. “Tegelijkertijd is het zo, dat we het in onze eigen besloten werelden fijn hebben met elkaar. We zorgen goed voor elkaar, houden elkaar goed in de gaten en genieten ook nog steeds met elkaar, hetzij in een wat aangepaste vorm. De buitenwereld komt naar binnen via de meest verrassende en prachtige initiatieven die niet alleen onze bewoners, maar ook onze collega’s ontroert.”

Kraakman vervolgt: “We ontvangen bergen aan brieven en kaarten vanuit het hele land en zelfs daarbuiten, voelen ons gesteund door mensen, bedrijven en organisaties die ons zomaar op eigen initiatief harten onder de riem steken met lekkers, zeeën van bloemen, zwaaimomenten en optredens voor de deur van onze locaties, waar iedereen binnen van kan meegenieten.

wijdezorg coronatijd hart bloemen.jpg

Leven achter gesloten deuren

In de locaties gaat het leven door zoals bewoners en medewerkers dat eigenlijk altijd gewend waren. “En ook al kunnen de kapper en de pedicure even niet komen, we blijken volop talent onder de eigen collega’s te hebben, die erop los krullen en kappen, knippen en vijlen, om te zorgen voor prachtige kapsels en verzorgde voeten. We houden de goede moed erin met gezellige feestjes, alternatieve verwenweken, blijven in beweging met muziek en dans en verwennen onszelf zo nu en dan natuurlijk ook met een hapje en een drankje.”

Natuurlijk worden naasten, familieleden en vrienden gemist. “Het niet zomaar kunnen ontvangen van bezoek valt ons zo nu en dan best heel zwaar. Maar juist in deze tijden viert ook op dat gebied de vindingrijkheid hoogtij! Direct na het sluiten van de locaties gingen de collega`s van ICT als een speer aan de slag om te zorgen voor voldoende devices waarmee we kunnen beeldbellen met familie en vrienden.”

Kraakman vervolgt: “Voor wie meer behoefte heeft aan face to face contact is er onder andere in Rhijndael de mogelijkheid om gebruik te maken van de zogenaamde kletskamer, waarbij bewoners binnen zitten, de bezoeker buiten plaatsneemt en we via het raam heerlijk met elkaar kunnen kletsen en elkaar ook even in het echt kunnen zien. En ben je even uitgekletst, speel dan even een leuk spelletje boter, kaas en eieren aan beide kanten van het raam!”

De medewerkers van WIJdezorg zetten zich met hart en ziel in om goede en veilige zorg te leveren in deze spannende tijden. “Met elkaar gaan we ervoor en komen we deze tijd door, samen zijn we sterk!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.