Gemeente Alphen aan den Rijn

Aangepaste dienstverlening afvalbrengstation Ecopark De Limes

Het Ecopark blijft open. Het is momenteel erg druk op het afvalbrengstation Ecopark De Limes. Om de veiligheid van de medewerkers en de bezoekers in verband met het coronavirus te waarborgen heeft Gemeente Alphen aan den Rijn aanvullende maatregelen genomen.

Vanaf dinsdag 24 maart gelden de volgende maatregelen:

  • Aangepaste openingstijden: maandag tot en met zaterdag 08:00 uur tot 16:00 uur
  • De gemeente adviseert om zaterdagen te vermijden en op werkdagen ’s ochtends vroeg te komen
  • Er worden maximaal 5 voertuigen tegelijk toegelaten
  • De afstanden van minimaal 1,5 meter tussen bezoekers en medewerkers worden strikt gehandhaafd
  • Via 0182 547 500 kun je een afspraak maken voor het ophalen van grof afval aan huis

De gemeente verzoekt om jouw bezoek aan het Ecopark zoveel mogelijk te beperken. Mocht jouw bezoek noodzakelijk zijn dan vraagt de gemeente begrip voor de getroffen maatregelen en de langere wachtrijen. 

Afvalinzameling

De afvalinzameling blijft de gemeente uitvoeren volgens de normale planning zoals je gewend bent. Bekijk de afvalkalender in de Afvalkalender Alphen a/d Rijn app of online voor meer informatie over de dienstregeling. Het is belangrijk om de werkzaamheden voort te zetten om onze gemeente schoon te houden. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.