Aanhoudingen bij ontdekking hennepkwekerij Goudse Rijpad

Bij de politieactie tegen de georganiseerde wiethandel heeft het afpakteam beslag gelegd op onder meer geld, sieraden en een snorfiets. De belastingdienst legde beslag op een woonwagen met inboedel, drie voertuigen en één scooter.

De politie heeft dinsdagochtend samen met de Belastingdienst en justitie een inval gedaan in het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad. Daarbij is de politie onder andere met politiehonden te werk gegaan om drugs en andere verboden middelen op te sporen. Tevens werd beslag gelegd door het Afpakteam van de politie en door de Belastingdienst.

Een 56-jarige en een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn zijn aangehouden verdenking van het telen van hennep. Een derde persoon, een 33-jarige man, werd aangehouden nadat hij zich verzette tegen de komst van de politie, hij gooide met koffie naar een agent. 

De politie ontving enkele M-meldingen waarop het onderzoek naar het telen van hennep op het kamp startte. In één schuur troffen zij 102 planten aan. Twee andere schuren waren recent geoogst, hier stonden respectievelijk 195 en 54 planten. Een vierde schuur waarin naar alle waarschijnlijkheid een kwekerij zou komen was in aanbouw. 

Gepubliceerd: 6 augustus 2013


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.

Muziek vandaag 11:53

Herdenkingsconcert op 4 mei in Adventskerk

Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.

Evenement vandaag 10:36

Parkinson Café Alphen biedt voorlichting over seksualiteit en intimiteit bij Parkinson

Het Parkinson Café Alphen organiseert elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst waar mensen met Parkinson, hun families en zorgverleners samenkomen voor voorlichting, informatie en gezelligheid. Op 24 april 2024 presenteert seksuoloog Woet Gianotten een informatieve sessie over 'Seksualiteit en intimiteit bij Parkinson'. In zijn presentatie behandelt Woet een reeks onderwerpen waarbij duidelijk wordt dat de impact van Parkinson op seksualiteit en intimiteit geen taboe hoeft te zijn.

Calamiteiten vandaag 09:48

Brand uitgebroken in loods op bedrijventerrein de Schans

Gisteravond, 14 april, is er brand uitgebroken in een loods op bedrijventerrein de Schans in Alphen aan den Rijn. De brandweer werd omstreeks 22:30 uur gealarmeerd voor het incident bij de firma Indaver Compost, een bedrijf gespecialiseerd in de compostering van bioafval en de productie van groen gas en vloeibare CO₂.

Advertorial Muziek vandaag 09:21

Janke Dekker's muzikale reis naar kracht en inspiratie

Wat als je man in een krantenartikel beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag? Janke Dekker uitte haar gevoelens in haar dagboek. De meesten zouden dit diep onder de grond stoppen, maar Janke besloot er een indrukwekkend theaterstuk van te maken, genaamd 'Ik volg gewoon mijn hart'.

Romeinen gisteren 14:22

Romein Erik de Wagt Ridder in Orde van de Ster van Italië

Alphenaar Erik de Wagt is benoemd tot Ridder in de Orde van de Ster van Italië in het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam. De voordracht én de uitreiking is gedaan door de Italiaanse ambassadeur. De Wagt zet zich al jaren in voor publieksgerichte activiteiten als Romeins herbelever in Nederland en in Italië.