Ingezonden

Aankomend weekend wordt Alphen aan den Rijn weer Castellum

Dit weekend is het zover: zaterdag is het 11 november ofwel de elfde van de elfde. Vanaf deze dag zal Alphen aan den Rijn weer voor een paar maanden Castellum heten. De Cascarvieten zullen hier die dag stil bij staan.

Vanaf zaterdag 11 november 2023 is Alphen aan den Rijn weer voor een paar maanden Castellum. Die avond onthullen De Cascarvieten de 59e jaargang van hun lijfblad Cascarvaria in hun eigen onderkomen. Hier zal ook de sleutel van de Stad door burgemeester Spies aan Prins Cascar LVI worden uitgereikt. Op 13 februari, de laatste dag van het carnaval, wordt de stadssleutel weer opgehaald door wethouder Anouk Noordermeer.

Op vrijdag 10 november, organiseren De Cascarvieten de jaarlijkse Dinnernight in de grote zaal van parkrestaurant Avifauna. Dit jaar is het thema 'Las Vegas' en belooft het weer een waar spektakel te worden waaraan onder andere zanger Thomas Berge zijn medewerking zal verlenen. De Dinnernight is al maanden uitverkocht.

De agenda van carnavalsvereniging staat bol van de activiteiten, variërend van een bezoek aan een aantal wooncentra zoals Hooge Burch en Ursula tot en met het grote carnavalsweekend in februari 2024 met onder andere carnaval voor 55-plus, kindercarnaval en Boerenbal.

De huidige Prins Cascar LXI, zijn Page Bente en hofmaarschalk Tim gaan vol enthousiast het nieuwe seizoen in en zien je gaarne op één of meerdere activiteiten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."