Josh Walet

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Fietsers tussen Aarlanderveen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn kunnen vanaf 2024 over de nieuw te bouwen fiets- en voetgangersbrug. Deze verbindt Alphen-Noord met het Nieuwkoopse buitengebied. Daarmee heeft de brug een duidelijke recreatieve functie. Ook is de brug een goede route voor scholieren van en naar scholen in het voortgezet onderwijs.

Al in 2015 is besloten dat er een nieuwe brug over het Aarkanaal wordt aangelegd. Een bezwaar van een omwonende heeft het bij de Raad van State niet gehaald. Daarmee zijn alle obstakels uit de weg.
Het plan is om er een vaste hoge brug van te maken die naast het kanaal ook over de Oostkanaalweg en de Westkanaalweg loopt. Met de voorbereidingen is enige tijd geleden al begonnen.

Omdat het zolang heeft geduurd voordat daadwerkelijk wordt gebouwd, zijn de kosten opgelopen. De gemeenteraad heeft afgelopen november 750.000 euro extra ter beschikking gesteld. De totale kosten komen zo uit op 5 miljoen euro. Het werk wordt in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Boekel in samenwerking met Damsteegt en Composite Structures.

visualisatie fietsbrug 3_gemeente.v1.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.