Kewodak

Aanmeldingen geopend: maak kans op de Alphense Groene Pluim

Op 27 september wordt de tweede Alphense Groene Pluim uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor organisaties die zich actief inzetten voor duurzaamheid en sociaal beleid. De aanmelding voor deze prijs is nu geopend.

De Gemeente wil door middel van deze onderscheiding organisaties in de spotlight zetten als waardering en om andere ondernemers te inspireren. In 2022 werd de Groene Pluim voor het eerst uitgereikt. Toen ging Kewodak er met de prijs vandoor. Aanmelden voor dit jaar kan nog tot en met 30 juni 2023.

Global goals

Ben je deel van een organisatie of ken je een organisatie die deze onderscheiding verdient? Om in aanmerking te komen moet de organisatie voldoen aan de vier ‘Global goals’. Zo moeten bedrijven eerlijk werk leveren en bijdragen aan de groei van de economie. Daarnaast moet de consumptie en productie van de organisatie ‘verantwoord’ zijn. Het derde ‘Global goal’ waar organisaties op worden getest of ze klimaatverandering proberen tegen te gaan. Als laatste kijkt de Gemeente of de bedrijven samenwerken om de doelen te halen.

Iedere organisatie die meewerkt aan de vier Global Goals, maakt kans om de nieuwe Alphense Groene Pluimhouder te worden. Aanmelden kan via deze link.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.