Kewodak

Aanmeldingen geopend: maak kans op de Alphense Groene Pluim

Op 27 september wordt de tweede Alphense Groene Pluim uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor organisaties die zich actief inzetten voor duurzaamheid en sociaal beleid. De aanmelding voor deze prijs is nu geopend.

De Gemeente wil door middel van deze onderscheiding organisaties in de spotlight zetten als waardering en om andere ondernemers te inspireren. In 2022 werd de Groene Pluim voor het eerst uitgereikt. Toen ging Kewodak er met de prijs vandoor. Aanmelden voor dit jaar kan nog tot en met 30 juni 2023.

Global goals

Ben je deel van een organisatie of ken je een organisatie die deze onderscheiding verdient? Om in aanmerking te komen moet de organisatie voldoen aan de vier ‘Global goals’. Zo moeten bedrijven eerlijk werk leveren en bijdragen aan de groei van de economie. Daarnaast moet de consumptie en productie van de organisatie ‘verantwoord’ zijn. Het derde ‘Global goal’ waar organisaties op worden getest of ze klimaatverandering proberen tegen te gaan. Als laatste kijkt de Gemeente of de bedrijven samenwerken om de doelen te halen.

Iedere organisatie die meewerkt aan de vier Global Goals, maakt kans om de nieuwe Alphense Groene Pluimhouder te worden. Aanmelden kan via deze link.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.