Aannemer van ongeval Julianabrug failliet verklaard

BSB Staalbouw is maandag door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het Friese bedrijf dat brugdekken bouwt was een van de betrokken bedrijven bij het hijsongeluk met de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn.

Vorige week vroeg de Friese staalbouwer al surseance van betaling aan. Voor de ruim zeventig werknemers van het bedrijf zal ontslag worden aangevraagd.

Directeur Jan Pesie heeft aan Omrop Fryslân laten weten de oorzaak van het faillissement een klus van 8 september in Driel was, waarbij een duiker om het leven kwam. Door het ongeval liepen de werkzaamheden drie weken vertraging op en zorgde voor 1,5 miljoen euro extra kosten. Door deze kosten, die op niemand verhaald konden worden, kon de aannemer het financieel niet redden.

In 2015 was BSB Staalbouw betrokken bij het hijsongeval met de Julianabrug. Ook hier zou het bedrijf een tik van hebben meegekregen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.