Josh Walet

Aanpak ondermijnende criminaliteit

Gemeente Alphen aan den Rijn pakt ondermijning aan. Samen met de politie en andere partners, maar ook met inwoners en ondernemers.

Bij een vermoeden van ondermijnende criminaliteit kan eenvoudig, anoniem en veilig melding gedaan worden. Meldingen worden altijd opgevolgd. Veilig wonen, ondernemen en recreëren doen we samen.

Ondermijning is een verzamelnaam voor verschillende vormen van criminaliteit die vaak verborgen blijft. Het gaat dan om drugshandel, hennepteelt en drugslaboratoria, illegale prostitutie, malafide bedrijven en horeca, mensenhandel, vastgoedfraude of geld witwassen. Criminelen maken hierbij gebruik van allerlei legale diensten en voorzieningen. Hierdoor kunnen onschuldige inwoners en ondernemers onbewust in aanraking komen met criminelen.

Wat kun jij doen?

Zie je verdachte situaties waarvan je het gevoel hebt dat er iets niet klopt? Meld dat dan bij de politie. Dit kan via een van de onderstaande telefoonnummers.
• Spoed: 112
• Geen spoed: 0900-8844
Wil je liever anoniem jouw tip of signaal doorgeven? Neem dan contact op met 'Meld Misdaad Anoniem' via tel. (0800) 7000. Je kunt ook contact opnemen met Gemeente Alphen aan den Rijn via telefoonnummer 14 0172.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits!