PR Arriva

Aanpassingen in dienstregeling bussen

Door de maatregelen die zijn genomen in verband met het coronavirus, heeft Arriva momenteel minder personeel om in te zetten en zijn er minder reizigers die met de bus gaan. Daarom voert Arriva aanpassingen door in de dienstregeling van de bussen.

Eerder nam Arriva al maatregelen om het contact met de buschauffeurs te beperken: voorlopig moeten reizigers via de achterdeur in- en uitstappen én daar in en uit te checken. “Door deze maatregel in te voeren proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers”, zo liet Arriva weten.

Maar door de aangescherpte maatregelen van het kabinet en het RIVM, worden er extra aanpassingen gedaan, voornamelijk met betrekking tot de dienstregeling. “Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken”, licht Arriva toe.

Vanaf zaterdag 28 maart zijn de frequenties op veel lijnen daarom lager dan normaal. “Daar waar dit leidt tot te veel reizigers en de 1,5 meter afstand-richtlijn hierdoor niet in stand gehouden kan worden, versterken wij ritten op basis van meldingen van chauffeurs en reizigers.” In veel gevallen zal de eerste rit later vertrekken dan normaal en de laatste ritten zullen veelal vroeger vertrekken. Dit geldt zowel in het weekend als op werkdagen.

De sneldienst tussen Nieuwveen en Alphen aan den Rijn (lijn 247) zal doordeweeks voorlopig niet rijden. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 147. Reis je met de bus? Raadpleeg voor vertrek dan altijd de reisplanner.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.