Aanschaf tweede duofiets stichting Fietsmaatjes stap dichterbij

Het Oranje Fonds heeft € 8000 geschonken aan stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Dankzij deze bijdrage van het Oranje Fonds kan binnenkort een tweede duofiets besteld worden waarmee Fietsmaatjes nog meer mensen het plezier van gezellig samen fietsen kunnen bieden.

Op dit moment heeft de stichting Fietsmaatjes één duofiets in gebruik, ter beschikking gesteld door Vegro Thuiszorgwinkel Alphen aan den Rijn. Dankzij de donatie van het Oranje Fonds is een flinke stap gezet om binnenkort een tweede duofiets te kunnen gaan bestellen. De duofietsen die Fietsmaatjes gebruikt dienen te voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en comfort en zijn daardoor kostbaar. De stichting is dan ook blij met de financiële bijdrage van het Oranje Fonds die het mogelijk maakt om binnenkort een tweede duofiets in gebruik te nemen. Hierdoor kunnen meer mensen in Alphen met Fietsmaatjes naar buiten, daardoor wat lichaamsbeweging krijgen én soms uit hun isolement komen. Want bij Fietsmaatjes draait het niet om het fietsen alleen: juist het sociale aspect is ook een belangrijk doel. Het motto van Fietsmaatjes is daarom ook: ‘Lekker genieten tijdens het samen fietsen’. 

Dit sluit aan bij de doelstellingen van het Oranje Fonds, dat ernaar streeft dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stichting Fietsmaatjes
Afgelopen zomer is de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn opgericht. Als één van de plaatselijke afdelingen van Fietsmaatjes Nederland willen zij zich in alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn gaan inzetten om fietsritten op een duofiets mogelijk te maken voor mensen die door lichamelijke en/of geestelijke ongemakken niet meer zo makkelijk zelfstandig naar buiten kunnen. Dankzij Fietsmaatjes kunnen deze mensen als ‘gast’ gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Samen kunnen dan fietstochten gemaakt worden op een duofiets: een fiets met elektrische trapondersteuning waarbij gast en vrijwilliger naast elkaar zitten en dus ook makkelijk een praatje kunnen maken. De vrijwilliger stuurt en trapt, en de gast kan naar eigen wens of vermogen mee fietsen.

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een initiatief van een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander willen klaarstaan. Wie meer wil weten over Fietsmaatjes of zich wil aanmelden als gast of vrijwilliger kan een kijkje nemen op de website.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.

Dronefotografie vandaag 14:32

Alphen vanuit de lucht: de Engelse landschapsstijl in het Alphense Bospark

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Bospark, dat in de jaren ’30 werd aangelegd in het kader van werkverschaffing.

Alphense Zendmast vandaag 12:06

Alphense zendmast blauw en geel verlicht voor Alphen Samen Sterk

Zaterdagavond 8 mei is de Alphense zendmast verlicht voor Alphen Samen Sterk, de kledingactie die in het leven is geroepen om de door corona getroffen Alphense horecagelegenheden te steunen. De zendmast zal verlicht zijn in de kleuren blauw en geel, de kleuren van Alphen Samen Sterk.

Advertorial Winkels vandaag 10:58

Gek op wijn? Kom werken bij La Bodega '87!

Dé wijnspeciaalzaak en wijnbar van Alphen aan den Rijn, La Bodega ’87, is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij niet alleen een wijnliefhebber maar ook een (aankomend) kenner? Dan is Dennis misschien wel op zoek naar jou! La Bodega ’87 zoekt een allround medewerker die zich thuis voelt in een kleine organisatie.