Aanschaf tweede duofiets stichting Fietsmaatjes stap dichterbij

Het Oranje Fonds heeft € 8000 geschonken aan stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Dankzij deze bijdrage van het Oranje Fonds kan binnenkort een tweede duofiets besteld worden waarmee Fietsmaatjes nog meer mensen het plezier van gezellig samen fietsen kunnen bieden.

Op dit moment heeft de stichting Fietsmaatjes één duofiets in gebruik, ter beschikking gesteld door Vegro Thuiszorgwinkel Alphen aan den Rijn. Dankzij de donatie van het Oranje Fonds is een flinke stap gezet om binnenkort een tweede duofiets te kunnen gaan bestellen. De duofietsen die Fietsmaatjes gebruikt dienen te voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en comfort en zijn daardoor kostbaar. De stichting is dan ook blij met de financiële bijdrage van het Oranje Fonds die het mogelijk maakt om binnenkort een tweede duofiets in gebruik te nemen. Hierdoor kunnen meer mensen in Alphen met Fietsmaatjes naar buiten, daardoor wat lichaamsbeweging krijgen én soms uit hun isolement komen. Want bij Fietsmaatjes draait het niet om het fietsen alleen: juist het sociale aspect is ook een belangrijk doel. Het motto van Fietsmaatjes is daarom ook: ‘Lekker genieten tijdens het samen fietsen’. 

Dit sluit aan bij de doelstellingen van het Oranje Fonds, dat ernaar streeft dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stichting Fietsmaatjes
Afgelopen zomer is de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn opgericht. Als één van de plaatselijke afdelingen van Fietsmaatjes Nederland willen zij zich in alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn gaan inzetten om fietsritten op een duofiets mogelijk te maken voor mensen die door lichamelijke en/of geestelijke ongemakken niet meer zo makkelijk zelfstandig naar buiten kunnen. Dankzij Fietsmaatjes kunnen deze mensen als ‘gast’ gekoppeld worden aan een vrijwilliger. Samen kunnen dan fietstochten gemaakt worden op een duofiets: een fiets met elektrische trapondersteuning waarbij gast en vrijwilliger naast elkaar zitten en dus ook makkelijk een praatje kunnen maken. De vrijwilliger stuurt en trapt, en de gast kan naar eigen wens of vermogen mee fietsen.

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een initiatief van een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander willen klaarstaan. Wie meer wil weten over Fietsmaatjes of zich wil aanmelden als gast of vrijwilliger kan een kijkje nemen op de website.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.