Josh Walet

Aantal Alphenaren die onder invloed rijden flink gestegen

Het aantal personen dat met drank of drugs op achter het stuur zit is het afgelopen jaar fors toegenomen. Zo ook in Alphen aan den Rijn.

Op nationaal niveau steeg het aantal verkeersdeelnemers met alcohol of drugs op met 37%. Er zijn in totaal 43.436 processen-verbaal uitgeschreven wegens rijden onder invloed in 2022. Dit is flink hoger dan het jaar ervoor, toen was dat een kleine 32.000. Ook zijn er mensen die een blaastest weigeren. Dit aantal steeg met 74%.

Alphen aan den Rijn

In de gemeente Alphen aan den Rijn werden in 2022 248 processen-verbaal uitgeschreven. In 2021 waren dat er slechts 149. Dit betekent dat het aantaal processen-verbaal voor het rijden onder invloed met 66% is gestegen. Dit is flink hoger dan de landelijke stijging. Sinds 2012 is het aantal met 43% gestegen.

De Alphense politie merkt ook dat het rijden onder invloed in de gemeente veel gedaan wordt. Zo reed in februari nog een beschonken bestuurder met zijn auto de sloot in. Ook werden er in januari meerdere mensen aangehouden die achter het stuur zaten met drank of drugs op.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.