Josh Walet

Aantal Alphenaren die onder invloed rijden flink gestegen

Het aantal personen dat met drank of drugs op achter het stuur zit is het afgelopen jaar fors toegenomen. Zo ook in Alphen aan den Rijn.

Op nationaal niveau steeg het aantal verkeersdeelnemers met alcohol of drugs op met 37%. Er zijn in totaal 43.436 processen-verbaal uitgeschreven wegens rijden onder invloed in 2022. Dit is flink hoger dan het jaar ervoor, toen was dat een kleine 32.000. Ook zijn er mensen die een blaastest weigeren. Dit aantal steeg met 74%.

Alphen aan den Rijn

In de gemeente Alphen aan den Rijn werden in 2022 248 processen-verbaal uitgeschreven. In 2021 waren dat er slechts 149. Dit betekent dat het aantaal processen-verbaal voor het rijden onder invloed met 66% is gestegen. Dit is flink hoger dan de landelijke stijging. Sinds 2012 is het aantal met 43% gestegen.

De Alphense politie merkt ook dat het rijden onder invloed in de gemeente veel gedaan wordt. Zo reed in februari nog een beschonken bestuurder met zijn auto de sloot in. Ook werden er in januari meerdere mensen aangehouden die achter het stuur zaten met drank of drugs op.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.