InTeylingen

Aantal coronabesmettingen blijft stijgen in Alphen: 600 nieuwe coronagevallen gemeld

GGD Hollands Midden heeft afgelopen week 600 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen aan den Rijn. Die week ervoor waren dat er 523.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen. Dit is ook het geval in onze gemeente. In week 49 werden er 274 besmettingen gemeld, die week erna werd dit bijna verdubbeld met 523 besmettingen. Afgelopen week nam het aantal coronabesmettingen toe met 600, zo meldt GGD Hollands Midden. Er werden meer dan 3000 coronatesten afgenomen. Daarnaast zijn er 3 inwoners in het ziekenhuis opgenomen en kwamen 4 personen te overlijden aan de gevolgen van het coronavirus.

Bezoekers in het centrum

Vanwege de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, kondigde premier Rutte afgelopen maandagavond tijdens een coronatoespraak een lockdown aan. Niet-essentiële winkels moesten hun deuren sluiten, net als scholen en doorstroomlocaties en sportscholen. In de media was eerder op de dag al te lezen dat er een harde lockdown aan zat te komen, daarom gingen mensen massaal naar het centrum om nog even hun laatste kerstcadeaus en andere benodigdheden te scoren. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot een oproep van de gemeente om niet meer naar het centrum te komen.

Het contrast met de dag erna was groot. Toen waren de Alphense winkelstraten nagenoeg leeg. Afgelopen woensdag kwam het kabinet met aangescherpte regels voor winkels. Dit naar aanleiding van diverse winkelketens die hun deuren weer openden, zoals HEMA en Action. Ook burgemeester Liesbeth Spies liet van zich horen: “Alleen voor de boodschappen die u écht nodig hebt, kunt u naar de winkels die open mogen blijven. Winkeliers roep ik op om niet de grenzen op te zoeken van wat wel en niet kan. Ik reken erop dat u allemaal uw verantwoordelijkheid neemt.”

Vaccins voor zorgmedewerkers

Vanaf 8 januari wordt er gestart met vaccineren. GGD Hollands Midden laat weten dat er naar verwachting 11.000 zorgmedewerkers worden gevaccineerd in de eerste maand van 2021. Het gaat om zorgmedewerkers die in nauw contact staan met kwetsbaren. “De zorginstellingen selecteren de medewerkers die in aanmerking komen voor een vaccin. De GGD zal die medewerkers vervolgens vaccineren”, aldus GGD Hollands Midden. Waar de vaccinatielocaties precies komen is nog niet bekend.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.
Hier vind je nieuws omtrent het coronavirus in Alphen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:59

Alphen Beweegt en 4Sport organiseren gratis jongerenbootcamp

Heb jij zin om een uur lang het beste uit jezelf te halen? Ben je niet bang om vies te worden, en wil je lekker sporten in de buitenlucht? Dan zien Alphen Beweegt en 4Sport jou volgende week bij de jongerenbootcamp!

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok.