InTeylingen

Aantal coronabesmettingen in Alphen daalt weer, mogelijk versoepelingen op komst

Goed nieuws: het aantal coronabesmettingen daalt. In Alphen werden er afgelopen week zo’n 28 procent minder besmettingen gemeld. Ook het aantal gemelde ziekenhuisopnames is gedaald. Of er vanaf 18 mei verder versoepeld gaat worden is nog niet bekend, dat wordt dinsdag besloten.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen stond vorige week op 307. Afgelopen week meldt GGD Hollands Midden 219 nieuwe coronabesmettingen in Alphen. Dit komt neer op een daling van 28,7 procent. Het aantal gemelde ziekenhuisopnames is ook gedaald. Waar er vorige week nog 12 nieuwe ziekenhuisopnames waren, stond dit aantal afgelopen week op 3 (deze cijfers zijn tot en met zaterdag, red.).

Versoepelingen

Tijdens het Catshuisoverleg zondag is nog geen knoop doorgehakt of er weer nieuwe versoepelingen komen vanaf 18 mei. Dat melden NOS en RTL Nieuws. Wel is besproken dat als het aantal besmettingen blijft dalen, de maatregelen versoepeld kunnen worden. Dit wordt dinsdag besloten, waarna er dinsdagavond weer een persconferentie is.

Als er besloten wordt dat versoepeling mogelijk is, betekent dit dat doorstroomlocaties als dierentuinen en pretparken weer open mogen gaan. Ook wordt binnen sporten bij sportscholen weer mogelijk en mag de muziekschool weer leerlingen ontvangen. Al deze versoepelingen zijn wel alleen mogelijk onder voorwaarden. Op tafel ligt ook het verruimen van openingstijden voor terrassen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.