Josh Walet

Aantal coronabesmettingen in Alphen meer dan gehalveerd

Het blijft de goede kant op gaan met het aantal coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Afgelopen week zijn er 43 coronabesmettingen gemeld, ten opzichte van 93 die week ervoor.

Vorige week meldde GGD Hollands Midden 93 nieuwe besmettingen, afgelopen week werden er in totaal 43 besmettingen bevestigd. In een week tijd is dit aantal dus ruim gehalveerd. Het aantal ziekenhuisopnamen ligt met 3 opnamen iets hoger dan de week ervoor, toen er 2 ziekenhuisopnamen werden gemeld (cijfers zijn tot en met zaterdag, red.). Er zijn in onze gemeente afgelopen week geen inwoners overleden aan het coronavirus.

Ander coronanieuws

Evenementen

Vrijdag kwam er goed nieuws voor de evenementenbranche. Vanaf 30 juni kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, met 100 procent van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden.  Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement.

Op vakantie

Donderdag 10 juni veranderde het reisadvies voor zeven Europese landen van oranje naar geel. Dat betekent dat op vakantie gaan naar dat land mogelijk is, maar dat er nog wel veiligheidsrisico’s zijn. Het gaat om Duitsland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Tsjechië.

Keuzemogelijkheid voor Janssen-vaccin

In de week van 21 juni kunnen alle 18-plussers zich bij de GGD melden voor een afspraak met het Janssen-vaccin. Dan gaat namelijk de keuzemogelijkheid met Janssen van start. Het praktische voordeel van dit vaccin is dat je met één prik volledig gevaccineerd bent.

Coronavaccinatie voor jongeren met medisch risico

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar met een kwetsbare gezondheid lopen verhoogd risico op ernstige ziekte door COVID-19. Dat schrijft de Gezondheidsraad in een advies. De Gezondheidsraad adviseert deze jongeren met voorrang te vaccineren. Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt dat advies over. De jongeren worden bij de GGD gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer.

Vanuit epidemiologisch en maatschappelijk oogpunt is het volgens De Jonge denkbaar dat alle jongeren vanaf 12 jaar in aanmerking zullen komen voor coronavaccinatie. Maar het besluit om alle jongeren vanaf 12 jaar een coronavaccin aan te bieden vraagt om een bredere medische, epidemiologische, ethische en juridische afweging, stelt de Rijksoverheid. De Gezondheidsraad komt binnen enkele weken met een advies daarover. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.