Uit archief - Alphens EV

Aantal huishoudens bij de voedselbank met 15% gestegen

Het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank neemt sterk toe, laat de organisatie van de Voedselbank weten. Dit vanwege de stijgende prijzen. Inzamelingsacties zijn daarom hard nodig.

“Er werd door ons twee maanden geleden aan 190 huishoudens een wekelijks voedselpakket uitgedeeld, staat inmiddels de teller op 219, een stijging van 15% en het einde is nog niet in zicht”, zo laat de voorzitter van de Voedselbank weten.

Daarnaast is de aanvoer van voedselproducten vanuit het regionale distributiecentrum behoorlijk teruggelopen. “Beide zaken samen is wel verontrustend, omdat het uiteindelijk zal betekenen dat de voedselpakketten kleiner van omvang worden. Uiteraard doen wij ons uiterste best om dit te voorkomen.”

Inzamelingsacties

Stichting Voedselbanken Alphen aan den Rijn organiseert vaker inzamelingsacties bij supermarkten. “Het zal je niet verbazen als ik zeg dat winkelacties als deze broodnodig zijn.” Ook dit weekend organiseerde de Voedselbank een actie, deze keer bij de Albert Heijn in de Aarhof.  

“Opvallend veel mensen wilden even kwijt dat, nu de prijzen van boodschappen en andere kosten inmiddels zo hoog geworden zijn, zij 'maar' één artikel gaven of zelfs een keer oversloegen. Iedereen wordt daar momenteel helaas mee geconfronteerd”, zo laat de Voedselbank weten.

De inzamelingsactie heeft 121 kratten houdbare middelen en een bedrag van € 187,80 opgeleverd. “Al met al een mooi resultaat!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.