InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft oplopen in Alphen

GGD Hollands Midden heeft afgelopen week 548 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit is een flinke stijging ten opzichte van de week ervoor, toen er 392 coronabesmettingen werden gemeld.

Afgelopen week werden er opnieuw ruim 2000 tests afgenomen bij Alphenaren in de corona teststraten. In totaal werden er 548 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Op zondag was dit aantal met 110 het hoogst, maar dit komt mede door een storing bij de lokale GGD’en en het RIVM zaterdag, waardoor veel meldingen van nieuwe coronabesmettingen ontbraken. Er werden afgelopen week ook 6 personen in het ziekenhuis opgenomen in verband met corona. Daarnaast zijn er afgelopen week ook 2 personen aan het coronavirus overleden.

Doordat het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, geldt voor de regio Hollands Midden nog steeds het risiconiveau ‘zeer ernstig’. Een regio gaat over van ‘ernstig’ naar ‘zeer ernstig’ als er meer dan 250 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn gedurende een week. Als in meerdere regio’s de situatie zeer ernstig is, gelden de zwaarste maatregelen voor het hele land.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.