Josh Walet

Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stabiel in Alphen, wel toename in de regio

Net als vorige week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn afgelopen week vrijwel hetzelfde gebleven. In de regio Hollands Midden is wel een toename te zien.

GGD Hollands Midden meldde afgelopen week in totaal 74 nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. In week 36 meldde GGD Hollands Midden 70 nieuwe coronabesmettingen. Dat aantal bleef afgelopen week dus vrijwel gelijk. Vorige week werden er geen ziekenhuisopnamen gemeld, afgelopen week werden er wel 2 inwoners opgenomen in het ziekenhuis (cijfers zijn tot en met zaterdag, red.). Er is niemand uit onze gemeente overleden aan het coronavirus.

In de regio Hollands Midden is een toename van het aantal coronabesmettingen te zien. Waar er vorige week 611 nieuwe besmettingen werden gemeld, waren dit er afgelopen week 782. Ook werden er een stuk meer ziekenhuisopnamen gemeld: vorige week waren dat er 3 in totaal, afgelopen week maar liefst 13 (cijfers zijn tot en met zaterdag, red.).

De vaccinatiegraad per gemeente, het gedeelte van de bevolking dat gevaccineerd is, maakt nu ook onderdeel uit van het coronadashboard. In Alphen aan den Rijn is tot en met week 36, 72 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd. Van de 12-17-jarigen is 43 procent gevaccineerd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.