Josh Walet

Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt niet snel genoeg, verlenging lockdown op komst

Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalt in Alphen. Waar er in week 53 in totaal 372 nieuwe besmettingen waren, waren dit er afgelopen week 323. Landelijk is er ook sprake van een daling, maar volgens het kabinet gaat de daling niet snel genoeg. Daarom wordt de lockdown waarschijnlijk verlengd.

Afgelopen week testten 323 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn positief op het coronavirus. Dit is inclusief het aantal positieve testen bij andere organisaties dan de teststraten van de GGD. Waar er vorige week 5 ziekenhuisopnamen werden gemeld door de GGD, blijft de teller nu staan op 4 ziekenhuisopnamen. Er zijn 6 inwoners overleden aan het coronavirus, vorige week waren dat er 4.

Lockdown wordt verlengd

Naar verwachting zal er 19 januari nog niet versoepeld worden. Het kabinet zou de daling van het aantal coronabesmettingen nog niet snel genoeg vinden gaan. Daarom zetten zij naar verwachting in op een verlenging van de lockdown met drie weken. Dat melden Haagse bronnen aan NOS en RTL Nieuws naar aanleiding van de uitkomsten van het Catshuis-overleg zondag 10 januari.

Verdere aanscherpingen worden niet verwacht. Wel komt er een extra steunpakket om de getroffen ondernemers financieel te steunen nu zij nog langer hun deuren gesloten moeten houden. Mogelijk kan het basisonderwijs wel eerder open, maar daar wordt op een later moment over besloten. Het voortgezet onderwijs moet in ieder geval nog langer rekening houden met onderwijs op afstand.

Wat het kabinet definitief besluit, wordt dinsdag 12 januari bekendgemaakt tijdens de persconferentie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.