InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen gestegen, wel minder ziekenhuisopnamen en sterfgevallen

Vorige week meldde GGD Hollands Midden nagenoeg hetzelfde aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen, maar nu is er weer een stijging zichtbaar. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen is wel minder dan eerdere weken.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen lag afgelopen week op 177, dit ten opzichte van 149 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen lag afgelopen week lager dan de week ervoor. Waar GGD Hollands Midden vorige week 3 ziekenhuisopnamen en 3 sterfgevallen meldde, staat dit aantal nu op 2 ziekenhuisopnamen en 1 sterfgeval.

Zondag 7 februari bleven alle GGD locaties voor het afnemen van coronatesten en het toedienen van vaccins gesloten in verband met code rood. Ook thuisbemonsteringsafspraken gingen niet door. Afspraken moesten verzet worden. Maandagochtend 8 februari bracht GGD Hollands Midden ook nog eens naar buiten dat de teststraat in Alphen per direct tot nader order gesloten zou worden. “De huidige omstandigheden laten het niet toe om de veiligheid van cliënten en medewerkers te waarborgen”, liet GGD Hollands Midden toen weten. Later bleek dat iemand de verwarming uit had gedraaid, waardoor het gebouw niet warm genoeg was om mensen te ontvangen. Wat de precieze invloed van de tijdelijke sluiting van de teststraten is op de coronacijfers, is niet bekend.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!