Josh Walet

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn stijgt opnieuw

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen week opnieuw gestegen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Er werd 1 ziekenhuisopname gemeld.

In week 38 meldde GGD Hollands Midden 80 nieuwe coronabesmettingen. Dat aantal steeg afgelopen week opnieuw. GGD Hollands Midden meldde afgelopen week in totaal 99 nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Vorige week werden er geen inwoners opgenomen in het ziekenhuis, afgelopen week is er 1 ziekenhuisopname gemeld (cijfers zijn tot en met zaterdag, red.). Er is afgelopen week niemand uit onze gemeente overleden aan het coronavirus.

Prikbussen in Alphen

GGD Hollands Midden is afgelopen weekend ook gestart met het inzetten van prikbussen in Alphen. De prikbus staat op vrijdagmiddag op de Troubadourweg bij Zalencentrum De Bron en op zaterdagmiddag aan de Prinses Beatrixlaan. Wethouder Han de Jager werd vrijdag aan de Troubadourweg ontvangen door Margreet Bekeman, projectleider vaccineren van GGD Hollands Midden. “Met de inzet van prikbussen op verschillende locaties in onze gemeente bieden we nog meer mensen op een laagdrempelige manier de kans zich nog te laten vaccineren.”

Eén testbus in de regio

Eerder communiceerde GGD Hollands Midden dat er vijf testbussen in de regio zouden gaan rijden,m maar dat gaat toch veranderen. Er komt voorlopig één testbus in Hollands Midden. “Het aantal testen bij de GGD Hollands Midden neemt hard af. Daarom is het niet langer nodig om met meerdere testbussen te rijden”, legt GGD Hollands Midden uit. Deze testbus is bedoeld voor clusters. “Die bus wordt nu ingericht en gaat vanaf half oktober rijden. Als de besmettingen onverwachts toch hard toenemen, kunnen er alsnog snel meer testbussen geregeld worden.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."