Josh Walet

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen bijna gehalveerd, zorgen over Britse variant zijn groot

Waar GGD Hollands Midden vorige week 323 nieuwe coronabesmettingen meldde, komt dit aantal nu uit 177. Bijna een halvering dus. Toch is er volgens het OMT nog niet veel reden om te versoepelen en ligt de optie van een avondklok nog altijd op tafel.

Afgelopen week testten 177 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn positief op het coronavirus. Dit is inclusief het aantal positieve testen bij andere organisaties dan de teststraten van de GGD. Waar er vorige week 4 ziekenhuisopnamen werden gemeld door de GGD, blijft de teller nu staan op 2 ziekenhuisopnamen. Er zijn 6 inwoners overleden aan het coronavirus, dat is hetzelfde aantal als vorige week.

Lees ook: Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Nog geen besluit over avondklok

Het aftreden van het kabinet in verband met de toeslagenaffaire heeft geen effect op de aanpak van het coronavirus. Daarom kwamen zij zondag 17 januari ook samen in het Catshuis, waar ministers en deskundigen overleg voerden over de coronamaatregelen. Hierbij werd ook gesproken over eventuele invoering van een avondklok, zoals veel andere landen in Europa al hebben. Maar er werden nog geen knopen doorgehakt om dit ook in Nederland in te voeren.

Volgens NOS en RTL Nieuws ligt de optie nog steeds op tafel, maar is er meer overleg nodig. Het OMT denkt dat een avondklok wel effect kan hebben. In het advies dat zij hebben uitgebracht schrijven zij namelijk over de zorgen rondom de besmettelijkere Britse variant van het coronavirus. Een avondklok zou kunnen helpen om het aantal contactmomenten te verminderen, zo stelt het OMT, met name onder jongeren.  

Geen vervroegde heropening onderwijs

Eerder bestond de mogelijkheid dat basisscholen en kinderopvangen eerder open zouden kunnen, mogelijk vanaf 25 januari. Maar minister Slob van Onderwijs heeft dit weekend bekendgemaakt dat dit er niet in zit. Dit naar aanleiding van het OMT-advies. Voor kinderen zou de Britse variant niet besmettelijker zijn, maar vanwege de onzekerheid rondom deze mutatie kon er volgens Slob niet anders besloten worden dan de scholen nog dicht te houden.

Lees ook: Lockdown met drie weken verlengd: ‘’De rek is er inmiddels wel een beetje uit’’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.