InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen blijft nagenoeg gelijk

Ten opzichte van vorige week is het aantal nieuwe coronabesmettingen nagenoeg gelijk gebleven in Alphen. Vorige week meldde GGD Hollands Midden namelijk 140 besmettingen, daar kwamen de afgelopen week 149 besmettingen bij.

Dit betekent dus een lichte stijging van 9 besmettingen ten opzichte van vorige week. Het aantal ziekenhuisopnamen steeg afgelopen week met 3 inwoners, dat was die week ervoor 5. Ook waren er minder sterfgevallen dan vorige week. Toen overleden 4 inwoners, afgelopen week waren dat 3 inwoners.

GGD locaties maandag open

In de regio Hollands Midden zijn alle testlocaties maandag weer open gegaan. Zondag waren alle testlocaties van de GGD gesloten in verband met code rood. Dat de GGD locaties weer open gaan betekent dat alle ingeplande testafspraken gewoon doorgaan, net als de vaccinatieafspraken. De routes en locaties worden sneeuwvrij gehouden en er wordt gestrooid. 

Maar wat als je niet kunt komen? Of als je het niet prettig vindt om onder deze winterse weersomstandigheden op pad te gaan? Dan kun je jouw afspraak verzetten. "Voor alle afspraken geldt: veiligheid boven alles", aldus GGD Hollands Midden. Als je jouw testafspraak liever wil verzetten, dan kun je een nieuwe testafspraak maken via coronatest.nl, of telefonisch via 0800-1202. Als het om een testlocatie van GGD Hollands Midden gaat mag je ook bellen naar 085-078287. Een vaccinatieafspraak verzetten kan door een nieuwe afspraak te maken via het nummer dat in jouw uitnodigingsbrief staat.

Update: de testlocatie in Alphen is tot nader order gesloten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!