InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen licht gestegen in Alphen

Vorige week meldde GGD Hollands Midden bijna een halvering van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Nu is er echter weer een lichte stijging zichtbaar in Alphen.

In week 2 testten 177 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn positief op het coronavirus. In week 3 waren er 191 die positief testten. Dit is inclusief het aantal positieve testen bij andere organisaties dan de teststraten van de GGD. Waar er vorige week 2 ziekenhuisopnamen werden gemeld door de GGD, staat de teller nu op 3 ziekenhuisopnamen. Er zijn 5 inwoners overleden aan het coronavirus, dat is één inwoner minder dan de week ervoor.

Lees ook: Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

Invoering avondklok

Omdat de zorgen over de mutaties van het coronavirus groot zijn, vooral over de Britse variant, heeft het kabinet na instemming van de Tweede Kamer afgelopen week besloten om de avondklok in te voeren. Dit werd eerder al aangekondigd tijdens de persconferentie van afgelopen woensdagmiddag. In de regio Hollands Midden werd de Britse variant vorige week ook voor het eerst aangetroffen.

Vaccinatielocatie in Alphen

De definitieve vaccinatielocatie in Alphen is ook bekend: de tennishal van het Nieuwe Sloot complex. Eerder leek het erop dat de Limeshal zou worden aangewezen als vaccinatielocatie, maar vanwege de betere bereikbaarheid voor alle doelgroepen van Nieuwe Sloot is uiteindelijk voor die locatie gekozen. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Naar verwachting zal de vaccinatielocatie 1 februari gereed zijn. Of daadwerkelijk de eerste vaccinaties op 1 februari gezet kunnen worden, is afhankelijk van de beschikbaarheid en levering van de vaccins op dat moment.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het coronavirus in Alphen? Klik dan hier. De actuele coronacijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.